Vores datter på 5 ½ år tisser i sengen

Vores datter på 5 ½, kommer af og til, til at tisse i sengen. Hun har ellers været tør, men efter opstart med en ny astmamedicin, oplevede vi, at hun blev våd. Dette har vi naturligvis talt med børnelægen om, og hun får ikke denne medicin længere. Vi passer på væskeindtaget og sørger for, at hun får tisset af inden sengetid kl. 20. Vi har så gjort det, at vi har taget hende op og på toilettet, inden vi selv går i seng ca. kl. 22-23.

Mit spørgsmål er nu, om det – udover den praktiske effekt i mindre vasketøj – har nogen reel effekt for hende, i forhold til at træne fornemmelsen for dels at skulle på toilettet om natten og dels blærens rummelighed (som vel udvides/vokser med alderen?). Vi har fået minirin hos lægen, i forbinelse med en snarlig overnatning i børnehaven, men har endnu ikke afprøvet dem, da jeg lige har læst mig til, at medicinen ikke må bruge lejlighedsvist, men skal tages kontinuerligt. Hvordan skal jeg forholde mig til det?

På forhånd tak

Jannie :o)

Svar

Kære Jannie

Ud fra dit indlæg, er jeres datter slet ikke udredt – jeres læge har uden forudgående udredning udskrevet en recept på medicin.

Det er vigtigt, at jeres datter, der til sommer skal starte i skolen, bliver ordentligt udredt – det vil sige, at hendes blære bliver scannet, hendes urin undersøgt, og at I sammen fører et ca. 3-dages væske-vandladnings-skema. De 3 ting kan via en læge/sygeplejerske med speciale i børneinkontnens klarlægge diagnosen og kommende behandling.

Da jeres datter blev undersøgt for sin astma, blev hun vel også udredt, for at finde årsagen og diagnosen. Det er ikke anderledes med andre sygdomme – som fx inkontinens.

Det kan anbefales, at I dels orienteres via foreningens børneinfopakke, dels ser informationsfilmene. Det vil give jer svar på alle jeres spørgsmål om jeres datters natlige inkontinens, og hvordan I hjælper hende bedst.