Presse

Er det din opgave at skrive om inkontinens, er du landet det helt rigtige sted. Foreningens formål er landsdækkende at virke for at bryde tabuet om inkontinens, at informere om forebyggelse og behandling af inkontinens, samt at støtte forskning om forebyggelse og behandling af inkontinens.

En tabuiseret lidelse

Inkontinens er forbundet med mange tabuer, sejlivede skrøner, myter og forkerte oplysninger. Det er kun meget få voksne og familier, der står frem og taler åbent om deres problemer.

Hver 10. dansker mellem 5 år og 90+ rammes af urin- og/eller afføringsinkontinens.

Cirkatal – Kontinensforeningen anvender et forsigtigt skøn:

150.000 mænd har urininkontinens
200.000 kvinder har urininkontinens
120.000 voksne har afføringsproblemer
50.000 børn og unge fra 5+ – dag- og natlig urininkontinens samt afføringsinkontinens

International Continence Society (ICS.org) definerer inkontinens således:

En tilstand hvor man ikke med viljens magt har kontrol over sin vandladning eller afføring. Samt en tilstand der nedsætter den enkelte patients livskvalitet, hvis ikke tilstanden helbredes eller afhjælpes.

Inkontinens er i Danmark og internationalt en tabuiseret sygdom – og kaldes også ”Den stille folkesygdom” – eller ”Folkesygdommen, man ikke taler om”.

De fleste, der henvender sig til Kontinensforeningen, synes, det er grænseoverskridende at tale med deres læge og familie om inkontinensproblemer. Erfaringen viser, at både voksne og børn går i årevis med inkontinens, før de henvender sig til deres læge.

Personlige beretninger om et liv med inkontinens

Læs om Inge og udfordringerne med at leve med inkontinens. 

Læs om Jens og udfordringerne med at leve med inkontinens.

Se film med personlige beretninger her.

Faglig viden om inkontinens

Her opfordrer vi til, at du kigger rundt på hjemmesiden. Vi har bl.a. en stor artikeldatabase, en række podcasts, forskellige film og pjecer.

Salg eller videregivelse af kopier af teksterne til 3. part er ikke tilladt uden forudgående tilladelse fra Kontinensforeningen. Gengivelse af eller citater fra Kontinensforeningens informationsmaterialer skal forsynes med nøjagtig kildeangivelse.

Interviews, cases og yderligere information

Kontinensforeningen har et stort netværk blandt patienter og fagpersoner. Du er altid meget velkommen til at kontakte Kontinensforeningen telefonisk på 53800708 eller via info@kontinens.org for yderligere information. Telefonen er åben mandag til onsdag mellem kl. 9.00 og 12.00.

Kontinensforeningen-logo

Sekretariatet
Tlf: 53 80 07 08
Mail: info@kontinens.org

Vores telefontid er mandag til onsdag kl. 9.00 - 12.00. Ellers er du altid velkommen til at sende en mail. 

© 2024 - Alle rettigheder tilhører Kontinensforeningen