Pjecer

Kontinensforeningen udgiver en række pjecer om inkontinens. Du kan læse og downloade alle pjecerne her på siden. Alle pjecerne er i PDF-format og åbnes i et nyt vindue.

Medlemmer af Kontinensforeningen kan gratis bestille en eller flere af pjecerne som fysiske tryksager. Det koster kun portoen. Send bestilling til sekretariatet på info@kontinens.org.

Bogmærker og gajoler til fagpersoner og klinikker

Hvis du er fagperson og f.eks. arbejder på en sygehusafdeling eller i en klinik, kan du bestille en pakke med vores bogmærker og gajoler gratis. Materialet er godt at lægge i f.eks. venterum eller til brug i dialogen med borgere/ patienter.

kontinens-stress

Download Stressinkontinens

Pjece om stressinkontinens
Hvad er stressinkontinens, og hvordan udreder og behandler man for stressinkontinens? Få svar i denne pjece.

N.B.: Er udgået som fysisk tryksag og kan derfor ikke bestilles som fysisk tryksag.

boern-inkontinens

Download Børn og inkontinens

Når børn lider af inkontinens, har de brug for information og hjælp. Pjecen indeholder familier og børns egne erfaringer, lægelig gennemgang af diagnoserne og behandlingsmulighederne for daginkontinens, natlig urininkontinens og afføringsinkontinens.

N.B.: Er udgået som fysisk tryksag og kan derfor ikke bestilles som fysisk tryksag.

folkesydom

Download Folkesygdommen, man ikke taler om

Pjecen beskriver de forskellige typer af inkontinens, symptomerne samt behandlingsmulighederne så vel som mulighederne for at søge økonomisk kompensation til hjælpemidler.

N.B.: Er udgået som fysisk tryksag og kan derfor ikke bestilles som fysisk tryksag.

Download Analinkontinens

En pjece om Analinkontinens.

maend-inkontinens

Download Mænd og inkontinens

En stor og omfattende pjece, som nøje beskriver mandlig urininkontinens – hvordan og hvorfor inkontinensgener opstår, diagnoser og behandlinger samt et grundigt bækkenbundstræningsprogram med illustrationer og tekst.

natlig

Download Natlig vandladning hos voksne – bedre nattesøvn

Pjecen informerer om, hvorfor hyppig natlig vandladning opstår, hvilke lægelige behandlingsmuligheder, der findes – og hvordan man selv kan forebygge og dermed undgå en del af de gener, der er ved at skulle op mange gange om natten.

N.B.: Er udgået som fysisk tryksag og kan derfor ikke bestilles som fysisk tryksag.

sexualitet

Download Sexualitet og inkontinens

Mange kvinder og mænd har ondt i sexlivet: Lysten er der, men inkontinensproblemer kan gøre det svært for den enkelte. Pjecen er et godt redskab til at få sat ord på en god samtale parterne imellem samt som oplæg til en samtale med lægen.

stress-inkontinens

Download Stressinkontinens og bækkenbundstræning

En oplysende pjece, der gennemgår kvinders bækkenbund og indeholder et letforståeligt bækkenbundstræningsprogram. Bækkenbundsmusklerne skal trænes, så kan inkontinens i mange tilfælde forebygges.

urge

Download Urgeinkontinens – den overaktive blære

Hvad gør man, hvis man hele tiden skal afbryde sin daglige rutine – og er nervøs for ikke at kunne nå toilettet i tide? – eller helt mister lysten til at forlade sit hjem, hvor toilettet er lige i nærheden? Læs denne oplysende pjece, der gennemgår blærens funktion og giver gode råd til, hvordan en overaktiv blære kan behandles

Download Afføringsinkontinens – gode råd og vejledning

Mere end 100.000 voksne i Danmark har hyppigt problemer med at holde på afføring eller luft. Enhver, der kender til “feriemave” (løs og hyppig afføring) ved hvor forfærdelig, denne tilstand er. For mange er situationen midlertidig eller kan holdes i ave med medicin. En stor gruppe er afføringsinkontinente – de må leve med usikkerheden hver eneste dag.

N.B.: Er udgået som fysisk tryksag og kan derfor ikke bestilles som fysisk tryksag.

skal-man-finde

Download Inkontinens – skal man finde sig i det?

En pjece specielt til dig, der endnu ikke har søgt hjælp for dine inkontinensproblemer. Bliv informeret og motiveret samt oplyst om, hvad du selv skal bidrage med under udredningen – og hvad du har krav på hos lægen.