Hjælpemidler

Der findes en række hjælpemidler, som kan lette din hverdag, hvis du lider af inkontinens. Men hjælpemidler afhænger af årsagen til din inkontinens. Så derfor skal du altid udredes, så du får det hjælpemiddel, som passer til dig.

Nedenfor finder du Kontinensforeningens firmamedlemmer og de produkter og serviceydelser, de tilbyder. Kontinensforeningen anbefaler ikke et produkt frem for et andet. Det vigtigste er, at du får det hjælpemiddel, som passer til dig.

Ovenfor under “Bevilling af hjælpemidler” finder du vejledning i forhold til ansøgning og bevilling af hjælpemidler.

Kontinensforeningen-logo

Sekretariatet
Tlf: 53 80 07 08
Mail: info@kontinens.org

Vores telefontid er mandag til onsdag kl. 9.00 - 12.00. Ellers er du altid velkommen til at sende en mail. 

Stressinkontinens

Hvis du lider af stress-inkontinens, kan vaginale hjælpemidler bruges. Der findes en række produkter på markedet, som bruges vaginalt. Når hjælpemidlet placeres korrekt i skeden, lukkes der af for urinen, så du er tæt under bevægelse, host eller nys. Eksempler kan være:

 • Vaginalringe
 • Contam
 • Undertøj med ekstra sugende materiale

Mænd med inkontinens

Til mænd findes der også en række hjælpemidler.

 • Bind
 • Urindomer
 • Katetere
 • Kolber
 • Undertøj

Afføringsinkontinens

 • Analpropper
 • Bind

ABENA A/S

ABENA ønsker at højne livskvaliteten for mennesker med inkontinens.

Vi er bevidste om, at:

 • Inkontinens er et symptom, ikke en sygdom.
 • Inkontinensprodukter er hjælpemidler, og ikke løsningen på problemerne.
 • Udredning og behandling kan forbedre livskvaliteten for 70% af dem, der lider af inkontinens.


Allergan ApS c/o Allergan Norden AB

Allergan er en global medicinalvirksomhed og leder indenfor vækst pharma. Allergan er fokuseret på udvikling af innovative mærkevarer, lægemidler og biologiske produkter af høj kvalitet.


Astellas Pharma A/S

Astellas Pharma har opnået solide og dokumenterede resultater inden for urologi, hvilket gør virksomheden globalt førende på dette medicinske område. Det skyldes en imponerende portefølje af lægemidler til urologi.


Astrid Leisner & Søn

I mere end 40 år har vi arbejdet med at få Tørre og Glade Børn.

Ved hjælp af

– Vådligger alarmer
– Påmindelses ure

Give komfort og velvære til alle med inkontinens

– Beskyttelses sengetøj
– Inkontinens undertøj
– og mere

Vi er klar til at hjælpe dig med dine behov.


Coloplast Danmark A/S

Coloplast udvikler produkter og serviceydelser, der gør livet lettere for mennesker med yderst private og personlige lidelser.

Jo mere intim og privat lidelsen er, jo vigtigere er det at komme tæt på kunderne for at forstå deres virkelighed og udvikle løsninger, der opfylder deres specielle behov. Vi kalder det intim sundhedspleje.


Contura International A/S

Contura International er en medicoteknisk virksomhed. Vi har udviklet et fyldstof – Bulkamid® (polyacrylamid) – med tilhørende injektionssystem til brug ved behandling af stressinkontinens. Både fyldstoffet og injektionssystemet er udviklet og patenteret i Danmark.


Dry & Cool

Smarte underbukser til let daginkontinens og alarmure – til børn og voksne.

Underbukserne hjælper fx skolebarnet til at fokusere på leg og aktivitet og ikke på, hvordan et tis-uheld kan skjules.


Ferring Lægemidler A/S

Urologi, der omhandler sygdomme i urinvejssystemet, har været et af vore hovedområder siden 1970’erne, da en syntetisk variant af det hormon (vasopressin), der påvirker nyrernes produktion af urin, blev lanceret. Produktet blev oprindeligt udviklet til behandling af diabetes insipidus, en sjælden sygdom, der er karakteriseret ved, at patienten på grund af stor mangel på vasopressin, producerer store mængder af urin.


InnoCon Medical ApS

InnoCon Medical er en medikovirksomhed, der udvikler en neurostimulations løsning til behandling af symptomer på overaktiv blære og afføringsinkontinens. Vi ønsker at forbedre livskvaliteten for mennesker med inkontinens og alle i vores team er engagerede i at udvikle den bedst mulige løsning.


Kirstine Hardam A/S

Kirstine Hardam tilbyder yderst kompetent individuel rådgivning, hvilket giver kunderne en lettere og mere sikker hverdag. Kirstine Hardam sælger sygeplejeartikler, stomi-, sår- og inkontinensartikler til både private og det offentlige.


MBH-International A/S

MBH er en mindre, fleksibel organisation med et stort branche- og markedskendskab, og bag virksomheden står erfarne fag- og forretningsfolk med mange års praktisk indsigt i medicinalindustriens forskellige discipliner.


Mediq Danmark A/S

Mediq Danmark A/S er en del af den private equity ejede koncern Mediq Group, som har aktiviteter i 14 europæiske lande samt USA.


Medtronic Danmark A/S

Medtronic blev grundlagt i 1949 i Minneapolis, USA. Selskabet udviklede verdens første bærbare, eksterne pacemaker samt andre revolutionerende produkter til behandling af hjerterytmeforstyrrelser.


OneMed A/S

Hos OneMed får du én samlet adgang til seriøs sparring, løsningsorienteret rådgivning og faglig produktvejledning. En kontakt, der kender dig og din hverdag – en medspiller i praksis.

OneMed er altid inden for rækkevidde. Et enkelt opkald eller et simpelt klik på musen giver dig adgang til nem bestilling. Og faglige konsulenter og specialuddannede sygeplejersker står klar til at hjælpe.


Retail Partner Danmark ApS

Retail Partner er en distributørvirksomhed med fokus på personlig pleje og rengøring.


Essity Denmark A/S

Essity Denmark udvikler, fremstiller og markedsfører en bred vifte af miljøvenlige hygiejneprodukter til blandt andet personlig hygiejne og inkontinens. Vore kunder er både industri, institutioner og individuelle forbrugere.


WebApoteket

Webapoteket er et dansk online apotek, hvor du nemt, hurtigt og sikkert kan købe recept- og håndkøbsmedicin samt andre apoteksrelaterede varer.


Wellspect HealthCare

Tidligere Astra Tech, Wellspect HealthCare udvikler, fremstiller og markedsfører tandimplantater og avanceret medicinsk udstyr til anvendelse inden for områderne urologi og kirurgi.