Hjælpemidler

Der findes en række hjælpemidler som kan lette din hverdag, hvis du lider af inkontinens. Men hjælpemidler afhænger af årsagen til din inkontinens. Så derfor skal du altid udredes, så du kan få det hjælpemiddel, som passer til din problematik.

Nedenstående er eksempler på hjælpemidler, men der findes flere typer og produkter på markedet.

Kontinensforeningen anbefaler ikke et produkt frem for et andet. Det vigtigste er, at du får det hjælpemiddel, som præcist kan hjælpe dig i din hverdag og det er meget individuelt.

Nedenfor finder du Kontinensforeningens firmamedlemmer og de produkter og serviceydelser, disse tilbyder.

Ovenfor under “Bevilling af hjælpemidler” finder du en letforståelig vejledning i forhold til hvilke hjælpemidler, der kan ansøges om, og hvorledes du ansøger om disse.

Kontinensforeningen-logo
Sekretariatet
Amager Strandvej 114C, 4. tv.
2300 København S
Tlf. 53 80 07 08

Kontoret har varierede åbningstider, men vi bestræber os på at besvare alle henvendelser så hurtigt som muligt.

info@kontinens.org

Stressinkontinens

Hvis du lider af stress-inkontinens, kan vaginale hjælpemidler bruges. Der findes en række produkter på markedet, som bruges vaginalt. Når hjælpemidlet placeres korrekt i skeden, lukkes der af for urinen, så du er tæt under bevægelse, host eller nys. Eksempler kan være:

 • Vaginalringe
 • Contrelle
 • Contam
 • Undertøj med ekstra sugende materiale

Mænd med inkontinens

Til mænd findes der også en række hjælpemidler.

 • Bind
 • Urindomer
 • Katetere
 • Kolber
 • Undertøj

Afføringsinkontinens

 • Analpropper
 • Bind

Abena A/S

Abena ønsker at højne livskvaliteten for mennesker med inkontinens.

Vi er bevidste om, at:

 • Inkontinens er et symptom, ikke en sygdom.
 • Inkontinensprodukter er hjælpemidler, og ikke løsningen på problemerne.
 • Udredning og behandling kan forbedre livskvaliteten for 70% af dem, der lider af inkontinens.


Allergan ApS c/o Allergan Norden AB

Allergan er en global medicinalvirksomhed og leder indenfor vækst pharma. Allergan er fokuseret på udvikling af innovative mærkevarer, lægemidler og biologiske produkter af høj kvalitet.


Apopro

Apopro er et on-line apotek, der kombinerer personlig data, online personlig rådgivning, netpriser og levering til døren. Fuld valgfrihed på receptpligtig medicin, stort håndkøb og sortiment på over 15,000 apoteksvarer. Hos Apopro får du dækket alle dine apoteksbehov, diskret, billigt og direkte til døren.


Astellas Pharma A/S

Astellas Pharma har opnået solide og dokumenterede resultater inden for urologi, hvilket gør virksomheden globalt førende på dette medicinske område. Det skyldes en imponerende portefølje af lægemidler til urologi.


Astrid Leisner & Søn

Astrid Leisner & Søn har i årevis udviklet og produceret standard- og specialtilpassede hjælpemidler, der via enkelt design, fleksibilitet og brugervenlighed er med til at lette hverdagen for og skabe øget velvære hos mennesker med inkontinens. Siden 1973 har vi blandt andet udviklet apparater til behandling af inkontinens hos børn.


Coloplast Danmark A/S

Coloplast udvikler produkter og serviceydelser, der gør livet lettere for mennesker med yderst private og personlige lidelser.

Jo mere intim og privat lidelsen er, jo vigtigere er det at komme tæt på kunderne for at forstå deres virkelighed og udvikle løsninger, der opfylder deres specielle behov. Vi kalder det intim sundhedspleje.


Contura International A/S

Contura International er en medicoteknisk virksomhed. Vi har udviklet et fyldstof – Bulkamid® (polyacrylamid) – med tilhørende injektionssystem til brug ved behandling af stressinkontinens. Både fyldstoffet og injektionssystemet er udviklet og patenteret i Danmark.


Dry & Cool

Smarte underbukser til let daginkontinens og alarmure – til børn og voksne.

Underbukserne hjælper fx skolebarnet til at fokusere på leg og aktivitet og ikke på, hvordan et tis-uheld kan skjules.


Ferring Lægemidler A/S

Urologi, der omhandler sygdomme i urinvejssystemet, har været et af vore hovedområder siden 1970’erne, da en syntetisk variant af det hormon (vasopressin), der påvirker nyrernes produktion af urin, blev lanceret. Produktet blev oprindeligt udviklet til behandling af diabetes insipidus, en sjælden sygdom, der er karakteriseret ved, at patienten på grund af stor mangel på vasopressin, producerer store mængder af urin.


Kirstine Hardam A/S

Kirstine Hardam tilbyder yderst kompetent individuel rådgivning, hvilket giver kunderne en lettere og mere sikker hverdag. Kirstine Hardam sælger sygeplejeartikler, stomi-, sår- og inkontinensartikler til både private og det offentlige.


MBH-International A/S

MBH er en mindre, fleksibel organisation med et stort branche- og markedskendskab, og bag virksomheden står erfarne fag- og forretningsfolk med mange års praktisk indsigt i medicinalindustriens forskellige discipliner.


Mediq Danmark A/S

Mediq Danmark A/S er en del af den private equity ejede koncern Mediq Group, som har aktiviteter i 14 europæiske lande samt USA.


Medtronic Danmark A/S

Medtronic blev grundlagt i 1949 i Minneapolis, USA. Selskabet udviklede verdens første bærbare, eksterne pacemaker samt andre revolutionerende produkter til behandling af hjerterytmeforstyrrelser.


Netti A/S

Netti har siden 1975 udviklet og produceret hjælpemidler til inkontinente og kan i dag tilbyde et bredt produktsortiment af fikseringstrusser, der kan honorerer de krav, der stilles med hensyn til sikkerhed, kvalitet og pasform.


OneMed A/S

OneMed A/S er et handelsselskab grundlagt i 1985, som siden er vokset til at være en af markedets førende leverandører af sygeplejeartikler og hjælpemidler.


Retail Partner Danmark ApS

Retail Partner er en distributørvirksomhed med fokus på personlig pleje og rengøring.


Suma Care

Suma Care er en ung, danskejet virksomhed med fokus på velfærdsteknologi, og Wear&Care er vores hjertebarn.


Essity Denmark A/S

Essity Denmark udvikler, fremstiller og markedsfører en bred vifte af miljøvenlige hygiejneprodukter til blandt andet personlig hygiejne og inkontinens. Vore kunder er både industri, institutioner og individuelle forbrugere.


VBDK I/S

Vi tilbyder diskret online-salg af bleer fra størrelse x-small til x-large. Vi har et stort udvalg og er sikker på, at vi også har et produkt, der kan hjælpe dig.


WebApoteket

Webapoteket er et dansk online apotek, hvor du nemt, hurtigt og sikkert kan købe recept- og håndkøbsmedicin samt andre apoteksrelaterede varer.


Wellspect HealthCare

Tidligere Astra Tech, Wellspect HealthCare udvikler, fremstiller og markedsfører tandimplantater og avanceret medicinsk udstyr til anvendelse inden for områderne urologi og kirurgi.


© 2019 - Alle rettigheder tilhører Kontinensforeningen