Økonomisk hjælp fra kommunen

Jeg har lige gennemgået en udredning for inkontinens igen. Jeg havde i forvejen en blebevilling, men den var ikke god nok for min nye kommune.

Jeg benytter sengeunderlag, og har en del vask af sengetøj. Jeg har også en sygdom, der hedder KOL, og jeg indtager en del medicin, der gør min hud overfølsom især i bleområdet. Jeg kunne i den forbindelse godt bruge noget at smøre med, der vil forhindre, at skaden bliver alt for stor. Kan jeg forvente økonomisk ekstra hjælp til fra kommunen? Det jo er en ekstra udgift, som jeg ikke ville have, hvis jeg ikke led af inkontinens.

Mvh

H.

Svar

Kære H.

Som det fremgår af dit (let forkortede) indlæg, har du en blebevilling fra din kommune, som går på dit inkontinensproblem. Det er din sagsbehandler eventuelt sammen med din læge eller kommunens inkontinenssygeplejerske, du skal henvende dig til.

Dels for at få konstateret, hvor din overfølsomhed stammer fra – om det skyldes medicinen for KOL – eller om du eventuelt skal prøve et andet blemærke.

Kommunen vil ud fra indstilling fra din læge/inkontinenssygeplejersken tage stilling til, om du kan få en ekstra bevilling til fx en crem, der kan forebygge hudproblemer i bleområdet.

Søger du om ekstra økonomisk hjælp til fx vask, øget el-forbrug, stiklagen eller andet, der kan skyldes din inkontinens, kan det anbefales, at du fører et skriftligt regnskab over dit ekstra forbrug.