Pige på 4 ½ laver i bukserne

Hej.

Vi har en datter på 4 ½, der næsten dagligt laver i bukserne. Dog har hun haft LANGE perioder uden, at hun har lavet i bukserne. Hun har været blefri i et år. Dog er det kun i børnehaven, det sker. Og oftest er det på legepladsen. Børnehaven siger, at det er tynd afføring, og hun vil ikke skiftes. Hjemme siger hun til, og der er ingen problemer med at lave på toilettet. Her er ikke tynd afføring. Hun har laktoseintolerance og har haft problemer med maven. Men det er helt under kontrol. Børnehavne har også lige gennemgået alle deres madvarer for mælk, så hun får IKKE noget med mælk.

Mange hilsner

Majbritt

Svar

Kære Majbritt

Som du beskriver det, kan der være et mønster i din datters afføringsrytme, når det kun sker, at hun ikke kan styre sin tynde afføring i børnehaven. Det er nødvendigt at din datter og pædagogerne forstår, at hun skal skiftes i børnehaven, ellers får hun problemer med huden.

Du skriver, at hendes laktoloseintolerans er under kontrol, men nævner ikke, om din datter er i lægebehandling. Normalt udreder man børn for urin- og afføringsinkontinens fra 5 års alderen, men da der er allergi indblandet hos din datter, bør I søge læge eller tale med børnehavens sundhedsplejerske.

Vi kan herfra anbefale, at I downloader og læser pjecen ‘Børn og inkontinens’.