Inkontinens efter radikal prostatektomi

Det “påstås”, at der kun er omkring 3-5%, der kommer til at lide af alvorlig inkontinens efter en radikal prostatektomi. Er der lavet undersøgelser over HVORFOR???? Altså: Hvad er grunden til, at disse 3-5% kommer til at være alvorligt inkontinente.

Svar

Ifølge Urologisk ambulatorium, Fredericia Sygehus, er det ca. 10 % af de mænd, der får foretaget radikal prostatectomi, der bliver inkontinente. Deraf er det ca. 2 %, der bliver svært invaliderede.

Grunden til inkontinenstilstanden er stressinkontinens (anstrengelsesinkontinens) på grund af dårlig bækkenbundslukning. Der er patienter, som ikke kan holde tæt, uanset hvor meget de træner bækkenbunden og forsøger at knibe.

Alle patienter henvises efter operationen til fysioterapi, hvor der instrueres i bækkenbundstræning og behandles med biofeedback. De patienter, der herefter fortsat er meget generede af deres inkontinens, kan henvises til en specialafdeling, hvor der kan foretages behandling med ProAct.

De nævnte behandlinger er beskrevet af specialisterne i den omfattende informationsdatabase, som alle foreningens medlemmer har adgang til. Prøv at kigge i artikeldatabasen.