Blæresymptomer

Hej.

Jeg er 45 år og har i 2 måneder haft en “blærefobi”. I forbindelse med blod i urinen, skulle jeg udredes, og da jeg lider af sygdomsangst, gik jeg psykisk helt ned. I ventetiden havde jeg 3 nætter, hvor jeg ikke turde sove, da jeg var bange for at tisse i bukserne. Havde uafladelig focus på blæren, hvor meget jeg tissede, hvornår osv. Men blæren er blevet cystoskoperet og alt var superfint.

Nyrer tjekket mm. Dog synes jeg stadig, jeg skal tisse tit, men har jo også “tjek” på blæren 24 timer i døgnet. Døjer samtidig med eksem i underlivet, som kan gøre at man føler tissetrang, selvom det ikke er blæren, som er fyldt. Men da min stakkels læge ikke havde flere ideer, gav han mig blæredæmpende medicin, uraplex. Har fået dem få dage, men ved ikke rigtigt, om det er en god ide. De virker jo på overaktiv blære, og indimellem kan der gå lang tid, hvor jeg ikke skal tisse, piller eller ej. Er lidt bange for bivirkninger af dem. Tager kun halv dosis ifølge aftale med lægen.

Men tænker måske at min “tissetrang” er psykisk betinget af fokus på blæren i stedet. Har samtidig depression, som er kommet sammen med min “blærefobi”. Men jeg tænker, hvordan kommer jeg lige videre, og skal jeg droppe pillerne, da de jo var et forsøg ifølge lægen?

Skal lige tilføjes, at hvis vi går 2 måneder tilbage i mit liv, havde jeg aldrig mere fokus eller problemer med blære end andre mennesker. Har stort set aldrig haft blærebetændelse eller lignende, så derfor tænker jeg, det måske er psykisk i forbindelse med min depression. Det hele psykiske “sammenbrud” var sammenfald af underlivseksem, ekstra mammografi, fjernelse af polyp i underliv, cystoskopi af blære og tjek af nyrer inden for en måned, ikke så godt sammenholdt med sygdomsangst.

Svar

Du har været mange blæreundersøgelser igennem, da du fik konstateret blod i urinen. Oveni har du depression. Du oplyser ikke, om du får medicin for din depression. Nogle typer depressionsmedicin kan nemlig godt påvirke blærens funktion.

Du giver udtryk for, at du ikke ved så meget om den medicin, som du har fået lægeordineret til overaktiv blære – og i det hele taget mangler du reel oplysning om din blæresituation efter alle undersøgelserne.

Det er altid en god ting at have kendskab til kroppens funktioner, det giver ro at have viden. Vi anbefaler, at du gør brug af artikeldatabasen her i medlemsområdet, hvor du vil finde mange relevante informationer.