Hvor mange bleer er normalt?

Goddag

Jeg er en ung mand på 23 år med en blebevilling fra min kommune. Mit problem er, at jeg ikke kan holde på vandet. Jeg er i tvivl om, hvor tit jeg skal skifte min ble (er asperger autist). Jeg bruger pt. mellem 3-5 bleer på 24 timer – er det normalt? Er meget i tvivl da jeg jo ikke vil bruge for mange bleer, sa min kommune kunne tro, at jeg misbruger dem. På forhånd tak.

Mvh

ung mand

Svar

Kære unge mand

Når du via din læge eller en hospitalsafdeling er indstilles til en blebevilling, burde du have haft en samtale med en inkontinenssygeplejerske, hvor I så er blevet enige om, hvilke hjælpemidler (bleer), du har behov for. Man kan ikke tale om, at et bestemt antal bleer er “normalt”, da forbruget er meget individuelt fra person til person alt efter hvilken diagnose, der er stillet. Nogle blebrugere har en konstant sivende urin, andre kan få pludselige og store vandladninger.

Når du er indstillet til en hjælpemiddelbevilling, er din kommune forpligtet til at fremsende det antal bleer (de hjælpemidler), som specialisterne har anbefalet.

Er du i tvivl om noget, eller har behov for flere/færre hjælpemidler/bleer, skal du kontakte din kommunes inkontinenssygeplejerske eller din læge.