Hjælper hypnose på nattetisseri?

Vi har en søn på 10, der tisser i sengen om natten – selv på desmomelt gennem 5 år! For 3-4 år siden fik vi en godnathistorie om en prins, et kongerige, diger hvor vandet væltede ind over m.m., som skulle læses hver aften. Den virkede faktisk i perioder! Den skulle gå ind i underbevidstheden, så jeg tænker: Kan hypnose måske hjælpe?

Vi har prøvet tisselagen, ur, piller m.m., uden rigtig held. Har netop talt med en hypnotisør, der siger, at det hjælper. Med med min. 3 behandlinger á 1.100 kr., vil jeg gerne vide besked?

Mvh

Lone

Svar

Kære Lone

Kontinensforeningen anbefaler, at jeres søn bliver udredt hos en børnelæge eller en kontinenssygeplejerske, der har børneinkontinens som speciale. Det er vigtigt at få stillet en korrekt diagnose, og at I ud fra denne bliver grundigt vejledt i, hvordan behandlingen skal være.

Kontinensforeningen kan ikke anbefale, at I udsætter jeres barn for hypnose, idet der ikke er evidens for – altså videnskabelige undersøgelser, der viser, at hypnose har nogen indvirkning på inkontinens. Desuden ved man ikke, om der kan være mulige bivirkninger ved at hypnotisere bør.

Vi anbefaler, at I downloader og læser pjecen ‘Børn og inkontinens’.