Badetøj til inkontinent barn

Vores datter på 6 år er inkontinent med urin- og afføring om dagen og urin om natten. Er i behandling via Odense Universitets Hospital. Vi skal på en dejlig badeferie sydpå i marts og jeg leder med lys og lygte efter noget pænt egnet badetøj. Kender I til nogle forhandlere (i Danmark eller i udlandet)? Jeg kan kun finde frem til en blå badedragt med skørt i Danmark, men kunne godt tænke mig at finde ud af, om udvalget kunne være lidt større.

Spørgsmål 2: Vi kæmper også med blærebetændelse hver måned – på trods af at vores datter er på forebyggende Trimopan behandling. Kender I til andre muligheder for forebyggende behandling?

Mvh Lone

Svar

Kære Lone

Intet badetøj kan holde hverken urin eller afføring inde. Desuden er det ikke tilrådeligt at lade et afføringsinkontinent barn bade i et swimmingpool, idet afføring indeholder colibakterier, der kan smitte andre badende, som kan få maveonde. Langt de fleste steder er det forbudt at bade, hvis man ikke kan holde på afføringen.

Det samme gør sig også gældende med betændelsestilstande – både blærebetændelse og betændelse på huden. Her er det også til fare for andre badende, og ikke tilrådeligt/tilladt at bade, hvor andre også bader.

Du behøver ikke købe specielt badetøj til din datter. Og rådet vil være, at hun kun bader i åbent hav.

Behandling af blærebetændelse afhænger helt af de podninger og undersøgelser, der er foretaget via dyrkning af urinen. Så det er den behandlende læge, der afgør, hvilken medicin, din datter skal have. Men nogle kan – sammen med den ordinerede behandling – have glæde af at drikke tranebærsaft. Det kan være lidt bittert for børn at drikke, men saften kan blandes op med fx juice fra frisk frugt.