10-årig med inkontinens

Min søn på 10 år er siden 2009 været tilknyttet en inkontinensklinik, og det er fortsat ikke lykkedes, at han er tør om natten. Vi har været hele møllen igennem med vandladningsskema, ringeapparet, Minirin, afføringsmiddel, et produkt for udvidelse af blæren og et andet middel end Minirin, jeg ikke kan huske navnet på. Når han får Minirin tisser han dobbelt så meget om natten, blæren er alderssvarende og ringeapparatet sover han fra. Hvad kan næste skridt på vejen så være? Min søn er meget bevidst om, at han ikke er tør og vælger sociale arrangementer fra, hvor der er overnatning.

Svar

Ud fra din beskrivelse af behandlingsprogrammet, som ikke er lykkedes, er det måske en idé at gå i dybden med, hvilken diagnose og behandling, der så kan ligge til grund for din søns natlige inkontinens. Måske skulle der en second opinion til fra en børneinkontinensspecialist et andet sted, end der, hvor din søn går til behandling nu.

Det, at børn sover fra ringeapparatet, er et problem, som de fleste forældre støder ind i. Det kan være hårde 12-16 uger at hjælpe et barn igennem den behandling, når man selv skal stå op flere gange natten igennem og følge barnet på toilettet og få tisset af, indtil barnets egen krop er blevet sporet ind på “selvvækning” – altså at hjernens signaler til blæren gør, at barnet vågner af sig selv.

Det er meget invaliderende og fylder meget i din søns hverdag, at han ikke kan deltage i overnatninger hos kammerater eller på lejrtur, så der skal gøres en intens indsats for at få ham korrekt behandlet. Blandt andet skal han selv være motiveret og indstillet på, at han skal overholde et bestemt drikkeskema – altså ikke drikke noget efter aftensmaden. Er han tørstig kan han skylle munden eller få en isterning (frosset ned med frugtstykker eller saft, så de ikke er så kedelige).

Vi anbefaler, at du downloader og læser pjecen ‘Børn og inkontinens’.