Hjælp til merudgift

Hejsa.

Jeg har læst et sted, at man kan få hjælp til forskellige “nødvendige” merudgifter. Der er tale om hjælp til mere sengetøj – ekstra udgifter til vasketøj, tilskud til at komme af med bleerne via skrald, osv. osv. osv. Jeg tænker, at de løbende udgifter er meget store, så jeg har søgt om hjælp til at få nogle gummibukser, for jeg ved, at de er godt tætte, både dag og nat. Jeg kan ikke få større bleer end dem jeg har, plus indlæg, men der ryger ved siden af hver nat alligevel. Det kan de ikke se fornuften i, at de ikke behøver en løbende månedsvis udgift, på størrelsen med den de betaler for alle mine bleer.. Desuden har jeg slidgigt i hele kroppen og har svært ved at slæbe vasketøj i vaskeriet.

Venlig hilsen

Kasper

Svar

Kære Kasper

Normalt kan man ikke få hjælp til ekstra vask af sengetøj m.m. Men din kommune er forpligtet til at finde et egnet hjælpemiddel, så urinlækage undgås. Hvis du ikke er tilfreds med dit nuværende hjælpemiddel (bleer), skal du tale med din kommune om at få et andet tilbud. Har din kommune en kontinenssygeplejerske ansat, kan hun rådgive dig.

Er du ikke tilfreds med kommunens tilbud/afgørelse, kan du anke sagen. Sørg altid for at at få både tilbud og afgørelser på skrift.

Venlig hilsen

Lisbeth Freiberg
Kontinenssygeplejerske