Har jeg inkontinens?

Hej.

Jeg er en pige på 14 år. Jeg elsker springgymnastik, men i løbet af et år har jeg tisset lidt hver gang jeg har sprunget en spring, der kræver en del anstrengelse og koncentration. Ellers gør jeg det aldrig. Jeg har prøvet med almindelige bind, men i løber af 2 timers spring løber det over. Jeg hader det, hvad skal jeg gøre? Har jeg inkontinens? Please hjælp mig, det er forfærdeligt.

Svar

Som du beskriver din situation med vanskelighed ved at holde på urinen, når du dyrker springgymnastik kunne det tyde på, at du har nogle svage bækkenbundsmuskler – og at du ikke når at få knebet sammen, når du tager afsæt til spring.

Du skal træne dine bækkenbundsmuskler, så de bliver stærke og kan ‘knække’ urinrøret, så det holder tæt. Det er en ganske bestemt teknik, der bruges – så det kan anbefales, at du får en henvisning til en fysioterapeut, der har speciale i bækkenbundstræning. Her på hjemmesiden kan du finde hvilke fysioterapeuter, der findes i nærheden af, hvor du bor.

Almindelige bind, som bruges til menstruation, er ikke egnet til urininkontinens. Her skal du bruge specielle bind udviklet til at kunne holde urindryp.