Er min 9-årige dreng inkontinent?

Jeg er i tvivl, om min søn har inkontinens om natten. Han har haft en del uheld om natten – altid – men meget svingende og ofte i perioder. Vi har været ved lægen for et års tids siden og fik et vandladningsskema mm, men dette viste ikke noget unormalt. Han skulle bare sørge for at tømme blæren godt. Han har også haft uheld om dagen ind til for et års tid siden, men kun når han var optaget af leg og ikke ret tit. Er det normalt, hvis man f.eks drømmer, eller betegnes det også som inkontinens, når det ikke er et konstant problem. Pt. har han 1-2 uheld om måneden, hvor han vågner ved, at der er vådt. Han kommer ind til mig hver nat, og går her på toilet først. men uheldene kommer så senere på natten. Håber, I kan hjælpe.

Mvh

Mor

Svar

Kære Mor

Når din dreng har inkontinensproblemer periodevis, er det godt at se på, om der er gentagelser i mønstret – fx om det sker, når han har drukket efter aftensmåltidet, eller drikker meget efter skoletid/hjemkomst fra børnehaven.

Årsagen skal altid findes. Det er derfor godt at få din søn undersøgt grundigt med væske-vandladnings-skema, urinprøve, blærescanning og se på toiletvanerne. Det kan jeres egen læge gøre. Finder han noget unormalt, eller skønner han, at der skal en grundigere undersøgelse til, kan din dreng blive henvist til en børneinkontinensklinik.

Det kan også anbefales, at du kigger på undervisningsfilmene.