Er bækkenbundsøvelser nok – og hvordan gør man?

Jeg lækker nogen gange mere end andre, jeg har flere gange bedte min læge om råd, han siger, bækkenbundsøvelser! Jeg laver øvelser hver dag, men kan ikke mærke nogen ændringer fortil, det er som om jeg ikke kan få fat, dertil siger min læge, maveøvelser, dem laver jeg så også, men kan stadig ikke mærke nogen ændringer, så er det vil jeg spørge, er der nogen steder man ellers kan gå hen, uden henvisning, for min læge kan jeg åbenbart ikke få til at hjælpe.

Mvh

Malvida

Svar

Kære Malvida

Råd om bækkenbundsøvelser er ikke nok. Du skal udredes med gynækologisk undersøgelse, udfylde et væske-vandladnings-skema og aflevere en urinprøve til  din læge eller på et laboratorium. Først når en fuld udredning (dvs. alle nævnte undersøgelser) er gjort, kan din læge stille en diagnose og I kan tale om en behandling.

For mange kvinder (og mænd) er det ikke altid lige let at træne bækkenbundsmusklerne. Det er derfor godt at få hjælp hos en specialist – en fysioterapeut, der har speciale i inkontinens og bækkenbund.

Du kan besøge denne hjemmeside med autoriserede fysioterapeuter, der har specialiseret sig i bækkenbunden og finde en specialist i nærheden af din bopæl.

Du kan også downloade og læse informationspjecen ‘Stressinkontinens og bækkenbundstræning’.