At rejse med afføringsinkontinens

Jeg er blevet afføringsinkontinent efter fjernelse af min endetarm. Til nytår skal jeg tre dage til London, og jeg vil gerne spørge, om I har nogle gode råd til, hvordan jeg klarer mig? Jeg tager Imodium, hvis jeg skal udenfor mit hjem i mere end en time. Men hvordan jeg klarer mig med en egentlig rejse kan jeg ikke finde ud af.

Svar

Du skal dække ind med Imodium under hele rejsen. Den ene måde er at spise minimalt og tage peristaltikfremmende afføringsmiddel til at tømme tarmen, når du kommer hjem. En anden måde du er, at du dækker dig ind med Imodium den første og anden dag – og så den anden dags aften tage peristaltikfremmende afføringsmiddel i en dosis, der tømmer tarmen. Hvis det er dråber, så ca. 15 dråber + 2 tabletter magnesia kl. 22, hvor der også drikker en masse vand, så du kan tømme tarmen om morgenen og så tage Imodium igen.

Med venlig hilsen

Gerd Johnsen
Specialsygeplejerske

www.maveguiden.dkwww.gerdjohnsen.dk