Afføring i bukserne – 10 ½-årig

Jeg har en dreng på 10 ½ år, som næsten dagligt har uheld i bukserne. Han kan spille fodbold, sidde ved computer eller tv, når det sker, trods der er et toilet i nærheden? I korte perioder er der ingen uheld. Har snakket med egen læge, han mener det forsvinder af sig selv. Vi har PPR inde over ham på grund af af noget fagligt, de er ikke orienteret om problemet, da vores dreng ikke ønsker det. Hvad gør vi???

Mvh

Svar

Som du beskriver din drengs afføringsinkontinens, er det ikke noget, der ikke “bare” går over af sig selv. Det er simpelthen ikke godt nok, at jeres læge “fejer” sin patients inkontinensproblemer af på den måde. Det er din dreng, der dagligt lider med problemet. Som oftest er det svær forstoppelse oppe i tarmen, der gør, at børn ikke mærker, at afføringen kommer. Men årsagen skal først og fremmest findes, før en god og effektiv behandling kan fjerne inkontinensproblemerne.

Inkontinens fylder ofte utrolig meget hos børn, fordi de bruger meget energi på at skjule problemerne. I mange tilfælde kan det være en af årsagerne til, at børn er ukoncentrerede og ikke er så motiverede i skolen. Så det er med at få løst inkontinensproblemet, for at din dreng kan komme videre, og ikke hele tiden være bange for, at andre opdager, at han har afføring i bukserne, hvilket jo på grund af lugten er meget svært at skjule.

Din dreng skal snarest muligt til en børneinkontinensklinik, hvor lægerne og kontinenssygeplejerskerne dagligt taler med, udreder (undersøger) og behandler børn med urin- og afføringsproblemer.

Både du, din dreng – og jeres kontakter i PPR – vil have glæde af at se undervisningsfilmen om afføringsinkontinens hos børn.

Vi anbefaler, at du og din dreng læser Kontinensforeningens omfattende temapakke målrettet børn og forældre.