Kan akupunktur hjælpe på natlig inkontinens?

Jeg har en blære, der bare arbejder døgnet rundt, men muskulaturen er ikke så god, så jeg må sove med ble om natten. En af mine venners far har tilbudt mig en akupunkturbehandling, men jeg er ikke sikker på, om det kan hjælpe på lige min form for inkontinens.

Mvh

MP

Svar

Kære MP

Alle former for inkontinens skal altid undersøges grundigt (udredes) hos læge/speciallæge, før der kan sættes en diagnose på og påbegyndes en behandling.

Det kan ikke anbefales, at man selv eksperimenterer med nogen form for behandling.

I Kontinenforeningen har vi ikke set nogen forskning fra akupunktører, der har kunnet påvise effektiv og varig behandling af inkontinens, ej heller talt med patienter, der er blevet behandlet eller helbredt via akupunktur.

Hvis du ønsker at vide, hvilken behandling din læge kan tilbyde dig, kan du med fordel læse informationspjecen ‘Natlig vandladning hos voksne – bedre nattesøvn’.