Varmtvandsbassin og urinvejsinfektion

Jeg er i varmtvandsbassin 2 gange om ugen, hvilket jeg er utrolig glad for og vil næsten gøre hvad som helst for at komme i de 2 gange om ugen. Men jeg er en del i tvivl, om jeg skal gå i bassinet, når jeg er i behandling for urinvejsinfektion. Jeg rikker jo mig selv for at tømme blæren, så jeg kan komme i, ellers er jeg inkontinent, men jeg har stadig blærebetændelser engang imellem. Jeg havde en samtale med min fysioterapeut. For ham er det ok, jeg er i bassinet. Selv har jeg fået oplyst at så snart man fejler noget, skal man ikke gå i varmtvandsbassin, hvis det jeg fejler kan smitte, da det er lettere at smitte andre i det varme vand, men det varme vand kan også være medvirkende til, at man selv får det værre, så jeg har brug for vejledning vedrørende dette. På forhånd tak.

Venlig hilsen

Birgitanni

Svar

Kære Birgitanni

Har du infektioner – urinvejsinfektioner – må du ikke gå i svømmebassin – hverken varmtvandsbassin eller almindeligt bassin. Det er reglerne i alle offentlige svømmehaller, da enhver form for infektion kan smitte andre badende. Det burde din fysioterapeut vide.

Så snart din urinvejsinfektion er behandlet, og din læge ved en urinprøve har konstateret, at infektionen er væk, kan du igen gå i bassin.