Minirin og virkningen

Kære Kontinensforening

Min søn på 8 år er startet med at tage Minirin. De første 14 dage fik han 1 tablet på 60 mg inden sengetid. Men pillen havde slet igen effekt. Lægen satte så dosis op til 240 mg pr. aften. Og det har han nu taget i godt og vel en uge. Og desværre synes jeg stadigvæk ikke, at det har den store effekt.

Bleen er stadigvæk meget tung om morgenen. Men jeg er også meget i tvivl om jeg (han) blot skal væbne sig med tålmodighed. Er der nogle retningslinjer for, hvor lang tid der bør gå, førend pillen burde begynde at virke. Han har jo trods alt kun været på den højeste dosis i en uge. Jeg skal lige nævne, at han er rigtig god til at overholde, ikke at drikke for meget til aftensmaden og stort set ikke noget 1 time inden han skal i seng. Han har ingen problemer med tisseriet om dagen og ingen andre i familien har lidt af sengevædning.

Virker pillen i ca. 8 timer? Måske kan det være ud på morgenen, at han så tisser. For han sover ca. 10 timer om natten. Vi har også forsøgt med et ringeapparat, men det fungerede ikke, da mængden af urin er stor og nogle gange kunne den ringe 2-3 gange i løbet af 3 timer. Og det gik alt for meget ud over min søns nattesøvn. Har I et/nogle råd til mig? På forhånd mange tak for jeres svar.

Med venlig hilsen

Jannie

Svar

Kære Jannie

Desværre skriver du ikke noget om din søn er blevet fuldt udredt – altså er undersøgt, så lægen har kunnet stille den korrekte diagnose, og derudfra begyndt den behandling, der knytter sig til diagnosen – eller om der blot forsøges med medicinsk behandling uden forudgående udredning?

Det er således, at hvis Minirin i dobbelt dosis ikke efter ca. 2 uger har hjulpet, så er det ikke diagnosen om manglende antidiuretisk hormon (ADH), der ligger til grund for, at din søn har natlig inkontinens.

Det gælder som med alle sygdomme om at finde årsagen, før en behandling sættes i gang. I din søns tilfælde kunne noget tyde på, at han skal udredes på en børneinkontinensafdeling, så han kan blive instrueret om, hvordan kroppen (blæren) fungerer, og hvilken behandling, der kan hjælpe ham.

En god ting som forældre er at være forberedt og kunne forklare sit barn, hvordan hele blærefunktionen virker – og hvilke behandlinger, der er. Det kan anbefales, at I melder jer ind som familiemedlem og får hele børneinkontinenspakken tilsendt. Heri finder I alt, hvad I og jeres søn kan have spørgsmål til – samt informationer om behandlingssteder med speciale i børneinkontinens.

I kan også få yderligere informationer ved at se filmen om ‘Nat-urininkontinens hos børn’.