Kraftige knibeøvelser forværrer min inkontinens

Jeg har i mange år haft problemer med både urge- og stressinkontinens. Er blevet undersøgt for det hos gynækolog. Bliver i øjeblikket behandlet for urgeinkontinens med de nyeste piller på markedet. De har heldigvis ikke bivirkninger, som min tidligere medicin. Jeg får også lokalhormon. Jeg er meget opmærksom på dagligt at træne med mange knibeøvelser. Men ved kraftig træning har jeg faktisk svært ved at holde mig, hvad gør jeg forkert?

Svar

Som du beskriver din bækkenbundstræning, lyder det som om du kniber for kraftigt og måske også på den forkerte måde.

Træningen af bækkenbundens muskler er ikke udelukkende til afhjælpning af stress-urininkontinens. Mange med urgeinkontinens (overaktiv blære) har brug for meget hurtigt at kunne knibe effektivt, for at kunne holde knibet længe, så de kan undertrykke deres tissetrang – og ikke mindst nå at komme på toilettet i tide.

Kontinensforeningen vil anbefale, at du kontakter en specialuddannet fysioterapeut fra GynObs Gruppen for at lære at knibe korrekt. Du finder en landsdækkende liste på GynObs Gruppen.