Jeg har 4 inkontinente børn. Hvorfor får vi kun afslag, når vi søger om hjælp?

Jeg har 4 børn. Den store der nu er 17, voksede fra sin inkontinens om natten da han var 11. Min store pige på 15 år tisser stadig i sengen om natten. Min pige på 11, tisser om natten og laver om dagen, hende kan jeg få bleer til, men intet andet. Min dreng på 11 år tisser både om dagen og om natten, ham kan jeg ingen hjælp få til, hverken til medicin, tøjvask, ekstra tøj eller bleer. Jeg har søgt gentagne gange og fået afslag hver eneste gang de sidste 4 år. Hver gang er der nye begrundelser. Jeg får sygehuse og lærere til at skrive udtalelser og indhenter de ønskede oplysninger til kommunen. Nu er jeg snart godt træt. Denne gang var ‘undskyldningen’, at der var en børnefaglig undersøgelse i gang, og der så måske var flere ting, der kunne prøves.

Hvorfor er der ingen, der vil høre på, at børnene har arvet deres inkontinens efter mig, som har det efter både min far og mor. Min farfar var også vådligger, den ene af mine søskende på min fars side og min farbror.

Det er da så tydeligt.

Men nej, det må jo klart være noget herhjemme, der er noget “galt”. Vi er bare ved at være trætte af kommunen, og at få af vide det er i hjemmet, der er noget galt. Kommunen kan ikke finde nogle løsninger, og vi kan heller ikke. Holbæk sygehus støtter os og giver nogle gode udtalelser til vores ansøgninger, men lige meget hjælper det. Vi trænger bare til noget ro. Vi bruger rigtig mange penge, ca. 2.500 kr. hver måned.

Penge som kunne være brugt til en masse hygge og sjov med ungerne. Er der et sted eller nogle mennesker, der kan hjælpe os med at tage kampen op mod kommunen, for vi magter snart ikke mere. Vi føler os udsatte og overvågede. Og hvis vi ikke gør, som de siger, er vi ikke samarbejdsvillige. Hjælp os. Vi har levet med dette i 13½ år og har endnu ikke fundet et guldkorn.

Svar

Det er helt forståeligt, at I er ved at være kørt trætte, det lyder som et både langt og besværligt forløb.

Som udgangspunkt må siges, at, med den alder dine børn har, er hovedreglen, at det må forventes at de skulle være blevet tørre om natten. Hvis de er gennemundersøgt og har prøvet relevante behandlingstiltag uden effekt, og ingen alternativer har kunne findes, så betragtes det som et vedvarende, kronisk problem, hvortil der kan ansøges om dækning af merudgifter hos kommunen.

Hvis kommune ikke mener, at alle behandlingsmuligheder er udtømt, så vil de ofte foreslå dette gjort, før de tager stilling til en eventuel bevilling.

Hvis I har behov for endnu en vurdering, om jeres børn kan hjælpes af med deres inkontinens problemer, er I meget velkomne til at kontakte Børneinkontinensklinikken i Næstved. Hvis vi ikke har yderligere behandlingsforslag, er vi gerne behjælpelige med at ansøge kommunen om dækning af merudgifter.

Med venlig hilsen

Ulla Kabbelgaard
Afdelingssygeplejerske, MVO

Næstved Sygehus
Børneambulatoriet
Ringstedgade 61
4700 Næstved
Tlf. 56 51 40 33 / 56 51 41 99