Din telefon er mere klam, end du tror

bacteriaphone

Kilde: abena.dk
Redigeret af sekretariatschef Aase Randstoft, Kontinensforeningen
September 2013

Der er flere bakterier på din telefon end på dit toiletbræt
En række studier fra USA foretaget af Dr. Charles Gerba, der er mikrobiolog ved University of Arizona, viser at telefonen er den værste synder på kontoret med op til 50 gange så mange bakterier som på et toiletbræt, efterfulgt af selve skrivebordet, tastaturet og musen. Antallet af bakterier på kontoret steg i gennemsnit med op til 31 % i løbet af en arbejdsdag, og mange steder var der tilstrækkeligt med bakterier til at forårsage sygdom. Det kan anbefales at forebygge smitsomme sygdomme ved at desinficere sit kontormiljø og have en god håndhygiejne.

Desinfektionsservietter kan fjerne 99,9 % af bakterierne
I studierne fra University of Arizona brugte den ene halvdel af personalet på de forskellige testkontorer desinfektionsservietter til at rengøre deres skriveborde. Resultatet af undersøgelserne her viste, at bakteriemængden kunne reduceres med op til 99,9 %.

Det kan derfor anbefales, at kontorer bruger desinfektionsservietter til telefoner, mobilen, musen, tastaturet, skrivebordet, kaffemaskiner, dørhåndtag og andet ca. én gang om dagen, fx lige efter frokost. Hvis flere deler telefon eller skrivebord, kan det være en god idé at desinficere oftere.

God håndhygiejne og korrekt vask af hænderne er altid sygdomsforebyggelse for både børn og voksne.