12-årig dreng med afføringsproblemer

Hej.

Min søn på 12 kommer ikke af med sin afføring. Det har været et problem siden han var lille, og er blevet undersøgt flere gange. Han var for 2 år siden indlagt med forstoppelse, de tømte ham og siden har han fået moxalole, dagligt 2 breve. Han gør stadig i bukserne. Ikke meget om dagen, med lidt hver dag. Han er ved at være flov nu og gemmer sine underbukser i stedet for at bede om hjælp. Vi går til ” kontrol” på sygehuset, men føler ikke rigtig at tingene ændre sig til det bedre.

Han er ellers frisk og rørig, spiller fodbold og går til spejder. Men han er ikke så udadvendt og skal oftes presses afsted.. Jeg er snart fortvivlet og ved ikke hvad jeg skal stille op. Har I nogle foreslag eller kender I nogle steder hvor jeg kan henvende mig?

Svar

Som du beskriver din søns afføringsproblemer, kan det stadig dreje sig om forstoppelse. Han skal udredes for det på en børneinkontinensafdeling og eventuelt have tarmen scannet.

Det kan anbefales, at du bestiller Kontinensforeningens temapakke om børneinkontinens.

I alle Kontinensforeningens informationsmaterialer om børneinkontinens er der information om behandlingssteder samt patient-/pårørendefora. Download og læs pjecen ‘Børn og inkontinens’.