Familietraditionen blev brudt…

Hvorfor er min raske og friske mor de seneste par år begyndt at bruge sine potteplanter som undskyldning for ikke at tage med, når vi skal planlægge den årlige sommerferie i familiens sommerhus sammen?

Spørgsmålet blev stillet af en bekymret søn, der havde en mistanke om, at der lå sygdom til grund for sin mors mange undskyldninger. Men hvilken sygdom?

Hårdt gået på klingen viste det sig, at moderen – som også var en populær farmor – havde problemer med hyppig natlig vandladning – og sommerhuset havde kun ét toilet. Hun kunne simpelthen ikke lide at fortælle, at hun skulle op 3-4 gange om natten – og hun var også bange for at forstyrre, eller at toilettet var optaget, når hun her og nu skulle bruge det.

Alle i familien var lettede, da de først havde fået viden om, at deres mor og farmor via sin læge kunne få hjælp. Og det var også en meget glad farmor, der overfor sine nærmeste pårørende fik åbnet op for problemerne. Sønnen var med ved lægebesøget, og alt endte godt. Farmor er igen med i sommerhus.

Tilbage var familiens spørgsmålet: “Jamen, hvorfor fortalte hun os det ikke med det samme – det havde da ikke gjort noget”?

Denne lille historie er bestemt ikke den eneste af slagsen. Så lær af den – sig tingene som de er og få gjort noget ved dem.

Velkommen også til alle pårørende her på siden.