Tilskud til dækning af merudgifter

Hej

Min datter på 7 år er inkontinent og er i medicinsk behandling med ditropan 5mg på grund af en overaktiv blære. Jeg vil nu søge kommunen om dækning af merudgifter til: Medicin, Natbleer, Ekstra vask. Hvordan beregner jeg udgiften til ekstra vask? Det er nok i omfanget af 1 ekstra vask dagligt; da min datter har uheld 2 – 3 gange dagligt. Er der et sted jeg kan finde “prisen” på en standard vask?? På forhånd tak for hjælpen.

Mvh

Anne

Svar

Kære Anne

Når man søger sin kommune om støtte til økonomiske udgifter i forbindelse med inkontinens, skal man være opmærksom på, at Serviceloven angiver, at støtte gives ved varig lidelse. Det vil sige, at først når lægen har erklæret, at alle behandlingsmuligheder er udtømt, kan man få tildelt økonomisk dækning til fx nødvendige hjælpemidler. Vær derfor opmærksom på, at kommunens sagsbehandler skal have informationer om din datters diagnose.

Kontakt kommunens sagsbehandler og fremlæg sagen, inden du og jeres læge går i gang med et omfattende ansøgningsarbejde.

Finder kommunen sammen med din datters læge, at der er basis for at få tildelt økonomisk støtte til behandlingen, skal du udfærdige et regnskab og medtage samtlige udgifter over de indkøb og yderligere udgifter, som sygdommen nødvendiggør.

Dit elselskab kan oplyse dig om, hvad en normal husholdning bruger med henblik på vask – og hvad en vask koster i elforbrug. Det beløb kan du så påføre listen over udgifterne i forbindelse med din datters inkontinens.