Ny hjemmeside til borgerne – bliv forsøgsperson

blivforsog

Nyt mødested skal rekruttere deltagere til kliniske forsøg

Redigeret af sekretariatschef Aase Randstoft, Kontinensforeningen
Kilde: DagensMedicin.dk/Nyheder november 2013

Regeringen har med midler fra TrygFonden oprettet hjemmesiden ‘Bliv forsøgsperson’, der skal gøre det lettere for borgere, der ønsker at deltage i kliniske forsøg, og forskere, der har brug for deltagere, at finde hinanden.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) ser frem til, at den nye hjemmeside vil sørge for, at selve ’match making’ (møde og udvalgsproceduren, red.) mellem forskere og deltagere kan foregå effektivt og smidigt.

’Der er rigtig mange danskere, der gerne vil bidrage til, at forskere kan udvikle ny og værdifuld viden – faktisk er der hvert år ca. 100.000 danskere, der deltager i forsøg. Men det kan være svært at finde ud af, hvor man skal gå hen, og hvad man skal vide. Samtidig er det også afgørende for forskerne, at en langsom rekruttering ikke får lov at forhale arbejdet’, siger sundhedsminister Astrid Krag – læs mere på ministeriets hjemmeside www.sum.dk.

‘Bliv forsøgsperson’, som er en del af hjemmesiden www.sundhed.dk, skal samle alle oplysninger om godkendte forsøg. Det bliver en landsdækkende, fælles indgang, som alle borgere kan benytte sig af, og som alle forskere – forudsat at deres forsøg er blevet godkendt af de relevante myndigheder – kan annoncere på.

Det er Det Nationale Samarbejdsforum for Sundhedsforskning, der har anbefalet, at man opretter én fælles rekrutteringsside, som skal komme både borgere, patienter, forskere og myndigheder til gavn.