Ingefær er til at drikke

ginger

Lidt information om ingefær samt opskriften på en nem opkvikker – varm som kold
I Kina kan man få ingefær i snart sagt alle former, for der er en lang tradition for at bruge ingefær imod sygdomme. Forkølelse, kvalme, gigt, smerter og maveproblemer som kolik, dysenteri og diarré er på listen over problemer som ingefærknolden kan hjælpe til med at overvinde, men listen er meget, meget lang…

Traditionel kinesiske medicin og nyere forskning er enige om mange af ingefæren effekter på kroppen. Vores kost her i Vesten beskyldes af kinesiske læger for at være alt for slim-dannende, og her kan ingefærroden hjælpe. Desuden er den overraskende effektiv til at nedsætte indeholdet af kolesterol i blodet! Man skal dog være opmærksom på at ingefær også kan være blodfortyndende, og det er jo ikke i alle tilfælde en godt ting, fx hvis man skal opereres – så det er altid en god ting at fortælle lægen, at man indtager ingefær.

I det hele taget skulle ingefær betyde bedre fødeoptagelse, – og så har man lavet undersøgelser med at bruge ingefær i gigt behandling, og her ser planten også ud til at hjælpe, bl.a. på smerterne.

Væk med forkølelsen med ingefær
Rigtig effektiv skulle ingefær være imod kvalme, og det er også hvad planten sædvanligvis bliver brugt imod herhjemme.

Traditionelt i Kina har planten været brugt meget imod forkølelse og influenza. Så næste gang du bliver forkølet kan du prøve en kop varm ingefærte.

Gør-det-selv-opskrift – billigt, enkelt og god morgenkvikker
Brug en ildfast kande og genbrug ingefær og citronskiverne et par gange. Opbevar kanden koldt – saften smager også rigtig godt iskold med tilsat friskpresset appelsinsaft. Børn foretrækker mange gange drikken med en lille skefuld honning – det kan tage den specielle ingefærsmag.

En aftenhygger
Skræl en frisk ingefærknold, snit den i skiver evt. sammen med en skive usprøjtet citron. (Citronskiven forhindrer ingefærskiverne i at blive brune). Hæld derefter kogende vand over og lad det hele trække ca. 5 minutter.

Flere tips om ingefær
Hvis du vil prøve at bruge mere ingefær – for smagen og de gode sidegevinster, så skal der herfra lyde en varm anbefaling af syltet ingefær på vaniljeis.

Hvis du vil være sikker på, at dit marinerede kød er mørt – så er tilsætning af ingefær en vinder, også smagsmæssigt.

Ingefær holder sig bedst, hvis det opbevares køligt.