Hjælp til dreng med afføringsinkontinens

Jeg har en dreng på næsten 7 år, som har afføringsinkontinens. Han har fået Movicol i 1½-2 år og har været tilknyttet Skejby Universitetshospital i et års tid. I en periode har han fået Toilax dagligt, men får det nu kun 2-3 gange om ugen, da han er meget ked af at tage det.

Vores største udfordring lige nu er, at han er meget vred og ked af det. Vi har mange konflikter om alting og specielt om toilettider og medicin – begge dele forsøger han at undgå.

Jeg har spurgt på Skejby, om de har pædagoger eller terapeuter, som kan hjælpe os med at finde ud af, hvorfor han er så vred, og som kan “klæde os på”, så vi kan undgå bare nogle af konflikterne. Men de funktioner er tilsyneladende sparet væk, og derfor vil jeg høre, om der er andre muligheder. Kan man henvende sig på en anden klinik og få hjælp der, eller er der nogle private steder, hvor man kan betale sig fra det?

Svar

Det er ofte godt at få en second opinion, hvis behandlingen og barnet er kørt fast i et uheldigt spor. Du skal derfor være meget velkommen til at kontakte os på

Næstved Børneinkontinensklinikken

for at få en snak om, hvad I som forældre her og nu kan gøre for at få en god løsning på både på den daglige toiletsituation og med henblik på medicinen.

Med venlig hilsen

Ulla Kabbelgaard
Afdelingssygeplejerske, MVO

Næstved Sygehus
Børneafdelingen, Afsnit 18
Ringstedgade 61
4700 Næstved
Tlf: 56 51 35 90

ukh@regionsjaelland.dk