Herrebind – også til natten

Jeg er en mand på 35 år som pludseligt ikke kan holde på vandet, så jeg tømmer blæren. Jeg har hørt om herrebind, men de virker mig noget små. Hvad er der af andre løsningen mens jeg venter på henvisning fra min læge?.

PS: det er også galt om natten, hvor jeg vågner med en våd seng om morgen, hvilket jeg føler er meget pinligt overfor min hustru.

Svar

Først og fremmest er det godt, at din læge har henvist dig til fuld udredning, som du hurtigst muligt bør komme til. Det er vigtigt, at du får foretaget alle undersøgelser og taget de nødvendige prøver, så speciallægen kan stille en diagnose, og du kan påbegynde behandling. Husk at fortælle alle detaljer til lægen – fx ændrede drikkevaner, om du har været udsat for et uheld, der har involveret nakken eller ryggen, om du tager medicin/naturmedicin etc. – disse oplysninger er vigtige for lægen at få med i det billede, der er med til at stille en diagnose.

Indtil da efterspørger du et hjælpemiddel, der kan forhindre at det går galt om dagen og om natten. De fleste hjælpemidler til mænd kan købes via internettet – find firmaerne via Kontinensforeningen hjemmeside. Kontakt de firmaer, der forhandler hjælpemidler til mænd og få tilsendt et par gratis prøver for at se, om det er noget, du har glæde af.

Du kan eventuelt downloade og læse pjecen ‘Mænd og inkontinens’.