Bryd et tabu – det kan ske for os alle – vi står gerne frem, gør du?

foto

Kilde: KontinensNyt 3, 2010, s. 28

Download hele artiklen

Den populære komedieskuespiller Whoopi Goldberg står frem og indrømmer, at hun tisser i bukserne. Det bør ikke være et tabu.

Hollywoodstjernen Whoopi Goldberg har sikkert fået mange til at tisse i bukserne af grin. Men hun gør det også selv, fortæller hun nu.

Hun står frem som led i en oplysningskampagne om inkontinens – problemer med at holde på vandet – som er et udbredt fænomen blandt mange kvinder.

’Ingen vil tale om inkontinens. Af en eller anden grund har vi besluttet, at det er et tabu,’ siger Whoopi Goldberg ifølge Contactmusic.com. ’Men så mange kvinder oplever det, og vi burde være i stand til at snakke om det åbent,’ siger hun. 54-årige Goldberg medvirker i forbindelse med oplysningskampagnen i en række små filmklip om inkontinens. Filmklippene skal efter planen sendes ud via internettet. I filmene spiller Whoopi Goldberg blandt andet Kleopatra og Jeanne d’Arc og fortæller i skikkelse af disse stærke kvinder om ikke at kunne holde på vandet.

Og netop det, at det kan ske for alle – også dem, der i det daglige normalt ikke har problemer med inkontinens, gør, at vi har fået tilladelse til at fremme sagen ’BRYD ET TABU’ med denne lille historie fra livstykket og komikeren Vivienne McKee:

Under overskriften ’Hvad er det pinligste du nogensinde har oplevet på en scene? fortalte Vivienne McKee følgende: ’Der er sket rigtig mange både pinlige og sjove ting i de 27 år, jeg har lavet ’Crazy Christmas Cabaret’. Hver aften har vi folk oppe på scenen, så man ved aldrig, hvad der sker. Og det er jo netop en del af showet. Men en gang var der én af de andre skuespillere på scenen, der lavede noget, som var så sjovt, at jeg simpelthen tissede i bukserne af grin. Og det løb ud gennem bukserne og ned på scenen, som jo er skrå, så det løb som en lille bæk ned mod publikum. Alle de andre skuespillere kunne se, hvad der var sket, og de var helt hysteriske af grin. Men publikum kunne heldigvis ingenting se, så de kunne ikke forstå, hvorfor skuespillerne grinede så meget. Det var meget, meget pinligt for mig.’

Vivienne McKee tilføjer, at det heldigvis for hende var et engangstilfælde – men hun vil vældig gerne være med til at bryde det tabu, som inkontinens er for mange mennesker – derfor fik KontinensNyt tilladelse til at bringe historien. 1000 tak til Vivienne McKee.

Og til dig som læser, husk på, at du ikke er den eneste i verden, der ikke kan holde på vandet – omkring en halv million danskere – altså én ud af 10 – har problemer med inkontinens. Rådet er altid, få det sagt, gå til læge og få hjælp.

Kilde Whoopi Goldberg: Fyns.dk, marts 2010
Kilde Vivienne McKee: Berlingske Tidende februar 2010 – ’Alt om teater’