Region Midtjylland søger deltagere til studie om behandling af børn med afføringsinkontinens

Opslag fra Region Midtjylland:

Kære forældre til børn mellem 4 og 14 år. Lider dit barn af forstoppelse og afføringsuheld? Så kan du måske hjælpe Luise og Signe med at blive klogere på behandlingen af denne lidelse blandt børn.

Vi mangler stadig deltagere til et studie om behandling af børn med afføringsinkontinens, der er en hyppig lidelse blandt børn og kan være psykisk invaliderende.

– Forstoppelse og afføringsuheld er en udbredt problematik hos børn i børnehave- og skolealderen. Den nuværende standardbehandling med afføringsmidler som fx movicol, er desværre ikke effektiv nok hos alle. Derfor ønsker vi at undersøge, om man kan forbedre behandlingen ved at bruge daglige skylninger med vand i endetarmen. Skylningerne er lette at udføre og kan gøres derhjemme af barnet selv eller med
hjælp fra forældrene, forklarer overlæge Luise Borch.

Luise og Signe søger børn, som har mindst ét uheld med afføring om ugen, opfylder ét andet kriterie for forstoppelse, og som ikke har haft tilstrækkelig effekt af mindst 2 måneders behandling med afføringsmiddel.

Forskningsprojektet gennemføres i samarbejde mellem Børne- og Ungeafdelingerne på Aarhus Universitetshospital, Aalborg Universitetshospital, Regionshospitalet Randers, og Regionshospitalet Gødstrup.

Vil du høre mere om deltagelse i projektet, så send en mail til forskningsårsstuderende Signe Øbo Larsen på sielrs@rm.dk