Erantis-Prisen 2023 går til en modig, ung kvinde!

Vi blev imponeret, da vi læste artiklen i B.T. om Aviaja Darling Bunk fra Randers, lyder det fra Kontinensforeningens bestyrelse. Trods sin unge alder på kun 18 år, stillede Aviaja i januar villigt op til et interview med B.T. om sin kroniske inkontinens.

Aviaja har lidt af inkontinens hele sin ungdom og gør det fortsat. Til daglig prøver Aviaja at leve så godt, hun kan, med sin inkontinens. Nogle gange holder den mig fra aktiviteter som f.eks. shopping og længere ture, siger Aviaja.

Nogle mennesker med inkontinens får en diagnose, dvs. forklaring på årsagen til deres inkontinens. Det er ikke tilfældet med Aviaja, der flere gange har snakket med sin læge, men aldrig har fået en forklaring. I Kontinensforeningen oplever vi desværre, at der er nogle, der aldrig får en forklaring på, hvorfor de lider af inkontinens.

Inkontinens er en stærkt tabuiseret lidelse, som de færreste snakker om. Derfor er Aviaja Darling Bunk med til at gøre en kæmpe forskel, når hun stiller sig frem og snakker åbent om det, lyder det fra formand Kirsten Kaysen.

Erantis-Prisen er Kontinensforeningens pris, som gives til nogen, der har gjort sig fortjent til at blive belønnet for en særligt positiv indsats i forbindelse med at fjerne tabuet omkring inkontinens.

Bestyrelsen er stolte af at kunne give Erantis-Prisen 2023 til Aviaja Darling Bunk. Med interviewet i B.T. og sin synlighed på Facebook er hun med til at give ansigt på de unge mennesker, der lever med inkontinens hver dag.

Adspurgt om der er et budskab, som Aviaja gerne vil have ud, i forbindelse med prisen, siger hun: ”Jeg vil gerne, at folk forstår, at man ikke blive mindre værd, fordi man har inkontinens.

Tillykke til Aviaja med prisen, og tak fra os alle sammen for din indsats og dit mod.

Du kan læse interviewet med Aviaja i B.T. her.
Du kan læse mere om Kontinensforeningens pris her.