Vi er indkaldt til møde i børnehaven

k-kids

Telefonen ringer, og en bekymret far spørger, hvordan familien skal forberede sig til et møde med børnehaven. Deres 4-årige dreng tisser i bukserne, og nu er forældrene blevet pålagt at møde op for at “forklare sig”.

Tålmodigheden er slut set med børnehavens briller – nu må deres dreng lære at sige til – punktum. Derudover har børnehaven den holdning, at børn over 3 år ikke bør gå med ble.

Familien er velorienteret – de har allerede læst foreningens informationsmaterialer, men er nu i tvivl om, hvordan de i dagligdagen kan hjælpe deres dreng, samt hvordan de selv kan påvirke mødets dagsorden bedst muligt.

Vinteren nærmer sig, og de er bange for, at drengen vil gå rundt med våd flyverdragt, hvilket er en fuldstændig reel bekymring, idet kulde og våde bukser er en meget dårlig kombination, som kan få fatale konsekvenser i form af blærebetændelse, der i værste fald kan påvirke nyrefunktionen.

Derfor kan en her og nu forebyggende “vinterløsning” være en god og sugende bukseble, som er let for både drengen, personalet og forældrene at håndtere. Når skolestarten nærmer sig – og hvis han stadig ikke har styr over sin blære – er en udredning på en børneinkontinensklinik nødvendig for at få kigget på årsagen til den manglende blærekontrol.

Rådet til børnehaven er, at de selv og forældrene før mødet forbereder sig ved at se Kontinensforeningens undervisningsfilm om børneinkontinens. Filmen, som er opdelt i 3 afsnit, er målrettet alle, der i deres daglige job arbejder med børn.