Klinikker og læger – ryd op og få nye patientinformationer

woman-1253496_1920

Kontinensforeningens små patientkort er gratis – alligevel sker det gang på gang, at lægen udleverer forældede materialer med gamle kontaktinformationer til Kontinensforeningen.

Mange ringer stadig forgæves på det telefonnummer til Inkontinenslinien, der blev lukket ned i 2010.
Og selv om vi herfra gør alt, hvad vi kan for løbende at revidere samtlige pjecer og K-Nyt – og for at få rettet oplysninger også på andres hjemmesider, er der desværre stadig et hav af steder både på nettet og ude i konsultationer, afdelinger og klinikker, der trænger til en grundig oprydning.

Det er bare så synd for dem, det går ud over, for når man endelig efter at have døjet (måske alt for længe) med generende inkontinenssymptomer går til læge – og så får udleveret forkerte indgange til forklaring og rådgivning, er der ikke noget at sige til, at mange mister interessen og lysten til at blive ved med at søge at få kontakt.

Der skal så lidt til, for at et svært og tabuiseret emne via den korrekte information bliver lettere at tale om – og så er det så meget desto mere ærgerligt, at forældede og uopdaterede pjecer og kort skal være med til at forhindre den enkelte i at få adgang til fagligt materiale om diagnoser, symptomer, udredning, væske-vandladnings-skemaet, behandlinger, temapakker – og meget mere. Alt det, som er med til at give patienter og pårørende den vinden, der er grundlaget for en god og ligeværdig dialog med lægen ved næste konsultation.

Her er derfor et godt råd: Gå direkte til Kontinensforeningens egen hjemmeside – den har ikke ændret navn, men hedder stadig www.kontinens.org – her behøver man ikke lede så længe efter mailadressen og telefonnummeret – klik på ‘Om os’ og herefter på ‘Kontakt’.

Og har du allerede et log ind, har du direkte adgang til hele medlemsområdet. Velkommen.