Tidlig forebyggelse er bedre end sen behandling

9M1HWW2JFV

At deltage i forskningsprojekter er en helt frivillig sag. Men tænk altid på, at forskere, der er med til at udvikle nye behandlingsmetoder, er afhængige af, at både raske og syge deltager.

Selv er jeg i den alder, hvor jeg indkaldes til screeningsundersøgelser. Personligt er jeg glad for, at jeg får tilsendt indkaldelserne, det “tvinger” mig nemlig til at tage stilling til, om jeg vil møde eller ikke møde til diverse undersøgelser.

Heldigvis har jeg altid taget mig tid til at møde op eller indsende prøver, hvilket har vist sig som en god beslutning, idet undersøgelserne ved flere lejligheder har være med til at “reddet” mit helbred. For mig bekræfter dette blot, at tidlig forebyggelse er bedre end sen behandling. Jeg har også besluttet og skrevet under på, at forskningen gerne må bruge mine fysiske prøver – blod, biopsier samt testresultater.