Historien bag 70 20 08 70

phone_PNG454

I sidste uge, hvor telefonen havde været usædvanligt stille, blev jeg først på eftermiddagen ringet op af en mand, der lidt fortørnet meddelte, at vi sandelig var svære at komme igennem til. Jeg fortalte ham, som sandt var, at det lød mystisk, idet der kun havde været få opkald netop denne dag. Men belært af tidligere samtaler med samme indgangsreplik spurgte jeg, om det var dette nummer – foreningens 33 32 52 74 – han havde ringet op til.

Det viste sig, at han sad med et meget gammelt patientkort og utallige gange havde forsøgt at ringe til vores gamle telefonrådgivning – og at det nedlagte nummer 70 20 08 70 af gode grunde hele tiden duttede optaget.

Den korte historien bag telefonrådgivningen er, at Kontinensforeningen i 2005 startede en rådgivningslinje, hvor man i aftentimerne kunne ringe til en kontinenssygeplejerske. Rådgivningslinien blev drevet for sponsormidler, idet rådgiverne fik en symbolsk timeløn for deres aftenvagter. Der blev ført statistik over, hvor mange der ringede, og de første år var der virkelig gang i opkaldene. Men i starten af 2010 måtte vi konstatere, at der var så få, der henvendte sig, at vi ikke kunne forsvare overfor vagterne og sponsorerne at opretholde rådgivningslinjen, hvorfor bestyrelsen besluttede at lukke den pr. 31.12.2010.

Efterfølgene var der en telefonsvarer, der meddelte, at nummeret var lukket. Og naturligvis blev der også informeret om dette i medlemsbladet K-nyt og på hjemmesiden.

Efter et halvt år blev nummeret frigivet, hvorefter det blev erhvervet af et firma, som kort efter kontaktede mig, da flere af deres medarbejdere havde været ude for at blive ringet op af personer med inkontinensproblemer. Jeg havde en god dialog med firmaets ledelse, som lovede at viderehenvise de “forkerte” henvendelser til Kontinensforeningens faste kontor-telefonnummer.

Det er efterhånden flere år siden, jeg har tænkt på vores tidligere 70-nummer – men samtalen forleden satte tankerne igang – for måske er der stadig nogen, der får udleveret gamle informationer og ringer forgæves og opgiver at få fat i foreningen.

Vi ved, at det for alt for mange inkontinente tager op til 5 år, inden de søger hjælp – så det kunne godt passe, at nogle af de, der sidder med det gamle telefonnummer fra rådgivningslinien, først nu kontakter os – vi skriver jo i dag 2016. Derfor vil jeg endnu engang slå fast, for at ingen skal ringe forgæves, at vores faste telefonnummer er 33 32 52 74.

Mailadressen er som altid – info@kontinens.org – og hjemmesiden, der i dag besøges af flere end 25.000 årligt, er www.kontinens.org

Velkommen til.