Jeg har jo (ellers) et godt liv

ellersharjeg

Forleden ringede en yngre kvinde til foreningen for at drøfte den behandling, som hendes læge havde anbefalet, idet hun var i tvivl om, at den rent faktisk var den bedste for hende.

Selv havde hun gjort et stort forarbejde med at finde og læse artikler om præcis denne behandling, men var ikke tryg ved de bivirkninger, der blev beskrevet – og så var det i øvrigt kun amerikanske artikler, hun i første omgang kunne finde på nettet. Først da hun brugte søgeordene ‘inkontinens’, ‘stress-inkontinens’ og ‘blæreproblemer’, landede hun på Kontinensforeningens hjemmeside – og her fandt hun informationer om behandlinger, som hun ikke var blevet præsenteret for.

Hendes historie var, at hun siden fødslen af sit første barn for 10 år siden havde hun haft svært ved at holde på vandet – og det blev ikke bedre efter at have fået barn nummer to. Hun var bevidst om, at der måtte gøres noget, men først 8 år senere blev hun udredt og fik stillet diagnosen stress-inkontinens. Hendes læge henviste hende til bækkenbundstræning hos en fysioterapeut. Det var imidlertid ikke nok, for hun havde stadig problemer med at holde på vandet, når hun løftede, løb eller bar tunge ting.

Hun ville nu have en effektiv behandling, for som hun fortalte: ‘Jeg får jo ikke pulsen op, og jeg undgår nu bevidst mange af de sjove sociale ting, som jeg gerne vil deltage i fx genoptage mine løbeture. Og så tilføjede hun: ‘Jeg føler, at jeg skal tage min beslutning om behandlingen på et kvalificeret og oplyst grundlag, inden jeg siger ja til behandlingen. For jeg har jo ellers et godt liv og vil gerne fortsat have en god fysik mange år endnu’.

Jeg kunne kun give hende ret og fortælle, at lige netop den behandling, som hun var blevet anbefalet, kunne hun læse om på medlemsområdet, hvor hun kunne finde faglige artikler, interviews med både patienter og specialister samt informationer i medlemsbrevkassen.

10 minutter senere havde foreningen et nyt medlem.