Er dit barn nattevæder?

childinbed

Tørre børn er glade børn – og ingen børn tisser i sengen med vilje!

Flere end 50.000 danske børn har en fysisk diagnose, der gør, at kroppen ikke giver dem et “vækkesignal” om natten, når de skal tisse. Det er primært derfor, mange børn tisser i sengen.

Det er vigtigt, at forældrene reagerer og via en børneinkontinensafdeling eller deres egen læge får barnet udredt og behandlet – og helst inden skolestart.

Som forældre skal du ikke lade sig nøje med “at det nok går over” – for modspørgsmålet må i så fald være: “Hvornår går det så over?”

Træk ikke først dit barn igennem såkaldte alternative behandlinger – der er kun én vej frem: Få dit barn undersøgt hos en fagligt dygtig sundhedsperson, som er uddannet inden for inkontinensspecialet – og som via en grundig undersøgelse finder frem til årsagen og diagnosen. Herefter kan dit barn blive behandlet præcist efter den diagnose, som en grundig udredning når frem til.

Natlig inkontinens kan belaste dit barn psykisk og socialt, og kan ubehandlet i visse tilfælde blive til en kronisk tilstand.

Det allervigtigste er, at dit barn er tryg ved, at du selv, børnehaven, skolen, jeres læge eller sundhedsplejersken bakker op om behandlingen.