‘Det gode lægebesøg’ – også for inkontinente!

seniorlaptop

Jeg har lige læst i en artikel, at næsten hver anden dansker over 60 år bestiller sin medicin fra lægen over nettet – og at ældre patienter har et godt kendskab til, at de via mailen kan sende spørgsmål til deres læge.

Artiklen er skrevet på baggrund af en undersøgelse, der er fortaget for Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i forbindelse en kampagne ’Det gode lægebesøg’, der skal opfordre danskerne til at bruge deres læge på en bedre måde.

Hvis denne kampagne også henvender sig til inkontinente, er det noget af en fornyelse og et stort skridt i den rigtige retning. For hidtil er det vores og mange vores medlemmers erfaring, at der ikke har været den store åbenhed og imødekommenhed, når konsultationen drejede sig om udredning.

Kampagnens budskab ‘Det gode lægebesøg’ lyder rigtig godt i Kontinensforeningens ører, for det er præcis det, som Udredningsservice for Praktiserende Læger går ud på – nemlig at få information og undervisning om udredning, diagnoser og behandling af inkontinens direkte fra lægen.

Den praktiserende læge kan via Udredningsservice give sine patienter direkte adgang til 7 informerende film inklusive en trin-for-trin undervisning til udfyldelse af væske-vandladnings-skemaet. Således har lægens inkontinente patienter nu mulighed for hjemme i ro og mag at få privat-undervisning i inkontinenstyper, udredning og behandlingsmuligheder.

Vi ved godt, at den obligatoriske udredning kaldet Minimal Care – altså at patienten undervises i hvordan man udfylder et væske-vandladnings-skema, får foretaget en fysisk undersøgelse og at urin/afføring undersøges – tager tid.

Med udredningsservice kan lægen tilbyde både yngre og ældre patienter hjemmeundervisning der ruster dem til at indgå i en ligeværdig dialog ved efterfølgende konsultationer.