Undgå en negativ skolestart – få behandlet dit inkontinente barn nu!

skolekids

Efter en utrolig smuk sommer må vi nu se i øjnene, at dagene bliver kortere og efteråret nærmer sig. Det betyder, at både børn og voksne skal til at trække i lidt varmere tøj.

Og specielt skal forældre til børn i børnehaven og i de mindste klasser nu planlægge flyverdragtsæsonen.

For de børn, der tisser i bukserne (dag-inkontinente), betyder det kølige vejr, at de bliver kolde bagi, og hvis de ikke meget hurtigt får skiftetøjet på, kan det føre til forkølelse, blærebetændelse og i yderste konsekvens nyreproblemer. Derfor er det vigtigt, at børn med inkontinensproblemer allerede i børnehavealderen bliver udredt og behandlet.

Start ved 5-års alderen

Alt for mange forældre er ikke klar over, at specialisterne anbefaler, at man starter med at udrede inkontinente børn fra 5-års alderen. I dag overflyttes børn fra børnehaven til skole og SFO i en tidlig alder – og hvis de ikke har styr på blæren eller tarmen, kan hverdagen med våde bukser eller lugt blive en plage for dem. Samtidig er de færreste klar over, at ubehandlet inkontinens kan give både psykiske og fysiske følgevirkninger i voksenalderen.

Alle voksne omkring barnet – forældre, pædagoger, lærere og læger – har pligt til at få børn undersøgt og sat i behandling, så snart barnet er generet i sin dagligdag. Med opbakning fra hjemmet og institutionen bliver barnet motiveret til at indgå i et behandlingsforløb sammen med inkontinensspecialisterne.

Ingen børn tisser eller laver i bukserne med vilje – og det er alene et voksenansvar at følge børn til læge.

Både børn og voksne har glæde af at blive informeret om diagnoser og behandlinger – for viden giver tillid og danner den platform, der gør, at behandlingen bliver vellykket.

—–