Undgå at opleve ferien med udsigt til indersiden af toiletdøren

Det hører til de absolutte sjældenheder, at venner og familie tager på ferie for at studere indersiden af toiletdørene!!

Det er bare for ærgerligt at få ødelagt en eller flere dages oplevelser på grund af dårlig mave.

Forebyg og undgå

Har man rejst i Indien, været på rygsæktur under primivitive former eller blot været uheldig på en restaurant, kender de fleste godt betegnelser som Delhi Belly, Transsibirsk togsyge, Faraos Forbandelser osv for den såkaldte ‘feriemave’ . Skal man undgå at blive ramt, er det godt at tage visse forholdsregler før rejsen. Undersøg altid om der er bestemte sygdomme, der skal vaccineres for – vær i god tid, når din læge skal kontaktes, der er nemlig flere slags medicin, der skal gives i et bestemt antal dage før afrejsen. Din læge ved også, hvilken forebyggende medicin, det er godt at have med, og hvordan det skal anvendes.

Pas altid på vandet

Drik aldrig direkte fra hanen. Køb flaskevand, hvor kapslen er forseglet korrekt! Undgå isterninger og rå salat, der kan indeholde lokalt vand. I visse lande skal man også helgardere ved at børste tænder i flaskevand. Spis kun gennemstegt og -kogt mad, da disse forberedelser af maden slår de fleste skadelige bakterier ihjel.

Serveres der lunken mad – så send det retur til køkkenet. Det er ingen skam at brokke sig – alle restauranter med respekt for sig selv vil indrømmer fejlen.

Gå efter drikkevarer som kaffe og te, hvor vandet er kogt – øl og sodavand fra forseglede flasker kan man roligt drikke i alle lande.

Det er hyggeligt, eksotisk og nemt at købe mad fra små gadekøkkener og frugt på markeder, men du ved ikke, hvor god hygiejnen er, hvor længe maden har stået i solen, eller om frugten er skyllet i lokalt grøftevand!

Bakterier sidder på hænderne og kan videreføres til din mad. Sørg for at have kortklippede negle og  vask hænder så ofte, der er en mulighed. Hav også desinficerende håndsprit i rigelige mængder med i tasken.

God rejse!