Spørger din læge ind til blære- og tarmfunktion?

reflexes-148133_1280

Som inkontinent har du krav på at blive hørt og udredt. Det er vigtigt, at du kommer til læge og får stillet en korrekt diagnose. Kun på den måde kan du komme i gang med en behandling.

Virkeligheden ser dog for nogle patienter og læger anderledes ud. Det kan der være mange grunde til, men fakta er: Ingen udredning = ingen behandling.

Inkontinens er en stor gene i dagligdagen, og det er ikke godt nok blot at blive sendt hjem fra et lægebesøg med et 3-siders væske-vandladnings-skema (VVS) og besked om at knibe. Hos lægen skal der afsættes tid af til at forklare, hvordan udfylder man skemaet, og hvad informationerne egentlig skal bruges til. Der skal også gennemgås, hvordan man kniber korrekt – og undersøges, om der overhovedet er en knibefunktion.

Dette og meget andet om urin- og afføringsinkontinens giver Kontinensforeningens Udredningsservice til alle landets praktiserende læger og deres patienter svar på.

Fra din læges Udredningsservice får du svar på alle spørgsmål omkring inkontinens gennem 7 intensive undervisningsfilm – blandt andet hvordan du trin for trin udfylder dit væske-vandladnings-skema (VVS) – og hvorfor det er så vigtigt et redskab for din læge. Du får også gennemgået diagnoser og alle behandlingsmuligheder.

Undervisningen foregår hjemme hos dig selv. Din læge giver dig adgang til filmene enten gennem et login, eller låner dig en en filmmappe, hvis du ikke har adgang til en computer.

Resultatet efter hjemmeundervisningen er, at du nu har fået en målrettet information om både forebyggelse, behandlingsmuligheder – samt har udfyldt dit væske-vandladnings-skema (VVS) korrekt. Du har med andre ord en viden med i bagagen til den efterfølgende undersøgelse – gynækologisk undersøgelse for kvinder, prostataundersøgelse for mænd.

Din læge kan nu koble de fysiske undersøgelser med væske-vandladnings-skemaets resultater og dine egne informationer – og får nu det perfekte grundlag for at stille en korrekt diagnose og starte en behandling op.

Viser undersøgelsesresultaterne, at der er behov for en henvisning til en specialafdeling, sendes henvisning, diagnose og væske-vandladnings-skemaet videre til denne afdeling.

Kun en korrekt diagnose giver en korrekt behandling.