Hvorfor søger 55 % inkontinente ikke læge?

coverface

Hvorfor går man ikke til sin læge, så snart inkontinens generer i dagligdagen?
I disse spare- og krisetider er mange lidt bange for at ”råbe højt”, når det drejer sig om sygdomme, som man ikke dør af eller skal indlægges akut for. Specielt hvis de offentlige beslutningstagere godt bakket op af medierne går ud med, at den stærkt invaliderende overaktive urinblære er en ”modediagnose”!

Men ingen – ingen – skal finde sig i ikke at kunne nå toilettet i tide, når der findes behandling.

Inkontinens er desværre stadig ”Den alt for stille sygdom, som man normalt ikke taler om” – men heldigvis viser det sig, at god information og god kommunikation er kilden til den viden, der giver tryghed og forberedelse til det første lægebesøg.

Gør selv en indsats – være godt forberedt hjemmefra. Bestil ekstra tid hos lægen og mød op med et udfyldt væske-vandladnings-skema (VVS) allerede ved første konsultation. Det giver din læge et godt grundlag for at stille den eller de diagnoser, der er skyld i din inkontinens. Det er så op til lægen at foretage de øvrige undersøgelser. Er du først nået dertil, er du godt på vej.

Tøv ikke med at spørge ind til de mulige behandlinger – det er din læges pligt enten at undersøge det eller at henvise dig videre til en speciallæge eller en specialafdeling.

Få flere gode råd om lægebesøg og udredning her på hjemmesiden.