Det er barnet, der er patienten – og inkontinens går ikke “bare lige” over af sig selv!

childdoc

De fleste af os har en travl hverdag, hvor der ikke skal mange minutter til, før timingen vælter. Hvis denne timing så smadres af et barn, der tisser i flyverdragten 5 minutter før afgang fra hjemmet, er ofte den første tanke: Hvorfor lige nu – nu kommer vi for sent!!

Der er ikke langt til næste tanke eller sætning: ”Kunne du ikke have sagt til, inden du fik flyverdragten på”? Hvis ordene af vanvare bliver sagt, så er svaret ofte: ”Jamen, jeg kunne ikke mærke det” – og det er sandt. For ingen børn tisser eller laver i bukserne med vilje – det er simpelthen for ubehageligt for barnet. Tværtimod er langt de fleste børn stolte, den dag de smider bleen.

Lyt til barnet – få selv den nødvendige viden, og fortæl dit barn, at det ikke det eneste i hele verden.

Viden gennem Kontinensforeningens børneinkontinenspakke og film giver tryghed hos både barnet og familien. Desuden er disse også særdeles nyttige undervisningsredskaber i børnehaven, skolen og SFO’en.

Kære pædagoger og lærere – der florerer alt for mange usande myter om, at inkontinens skyldes psykiske faktorer – det er vigtigt at få manet disse i jorden. Start med at se undervisningsfilmene – og bestil så informationspakken til jeres bibliotek – og bliv meget klogere.

Det er afgørende for et inkontinent barns trivsel i børnehave og skole, at voksennetværket er i stand til at hjælpe i dagligdagen.

Børneinformationspakkerne til forældre og professionelle købes direkte fra Kontinensforeningens hjemmeside – hvor
undervisningsfilmene
også kan ses.

Fakta

Der er flere end 50.000 danske børn i børnehaver og skoler, der ikke har føling med blæren eller tarmen – altså er inkontinente for urin og/eller afføring. Den direkte vej er med det samme at blive henvist til specialisthjælp på en af landets børneinkontinensklinikker.