Informationsfilm – voksne

En film lavet af Senior TV Østjylland om ufrivillig vandladning

– Inkontinens er et meget stort problem – både for mænd og kvinder, unge og gamle. Det er et problem, der stiger med alderen. Det kan især være svært at holde på vandet, når man hopper, løber, hoster, nyser eller danser.

Senior TV har besøgt Center for Vandladningsforstyrrelser, der behandler mænd, og Urogynækologisk Klinik, der behandler kvinder, begge Aarhus Universitetshospital i Skejby. På Center for Vandladningsforstyrrelser fortæller 1. reservelæge Charlotte H. Graugaard-Jensen om symptomer og behandlingsmuligheder for mænd. Det følges op af samtale med Jørn Dam, der selv har problemerne inde på livet.

Kontinenssygeplejerske Anette Hjuler supplerer med eksempler på brug af hjælpemidler til mænd.

På Urogynækologisk Klinik fortæller overlæge Susanne Greisen bla., at ca. hver 4. kvinde mellem 40 – 60 år oplever inkontinens, og hvad man kan gøre for af afhjælpe det. Tidligere patient Kirsten Dela indvier os i de problemer, hun havde med inkontinens, og hvilken hjælp hun fik til at blive helt rask.

Kontinenssygeplejerske Kirsten Kaysen beskriver blandt andet et tilbud for kvinder om at deltage i en gruppe med information, herunder brug af hjælpemidler.

Fysioterapeut Karen Margrethe Kaas Sørensen fortæller om optræning af bækkenbunden både for mænd og kvinder og understreger, at det aldrig er for sent at træne bækkenbunden.

Tilrettelæggelse: Jeannette Cold. Fotografer: Knud Pedersen, Jørn Møller og Poul Erik Justenborg. Lyd: Ole Mortensen. Studielyd: Erik Steen Christensen. Ide: Poul Erik Justensen. Redigering: Jørn Møller. Ansvarshavende producent: Helge Svendsen.

Kontinensforeningen-logo
Sekretariatet
Tlf: 53 80 07 08
Mail: info@kontinens.org

Vores telefontid er mandag til onsdag kl. 9.00 – 12.00. Ellers er du altid velkommen til at sende en mail.

Seneste nyt fra bloggen