Hvor får jeg hjælp – jeg har ingen computer?

womanworried

Forleden ringede en ældre dame og fortalte, at hun simpelthen ikke kunne gå ud mere, fordi hun tissede i bukserne. ‘Det kommer bare så pludseligt, så jeg når ikke engang ind på nærmeste toilet – det er så invaliderende. Jeg orker ikke at fortælle familien det, jeg synes, det er for pinligt’.

Min nærmeste tanke var naturligvis at lede hende ind på alle de informationer, som Kontinensforeningen har at byde på gennem hjemmesiden – men ak og ve, hun havde ingen computer. Men der er altid en løsning, og hun foreslog selv, at hun gerne ville være medlem og have medlemsbladet K-Nyt tilsendt.

Foreningens nye medlem blev da også så glad for sine tilsendte K-Nyt, at hun tog sig tid til at ringe igen og fortælle, at på baggrund af alt det, som hun havde læst om inkontinensbehandlinger, havde hun nu været hos sin læge, og var meget hurtigt grundet en nedsynkning i underlivet blevet henvist til en gynækologisk afdeling.

Vi, der dagligt bruger computeren som vores uundværlige arbejdsredskab, skal lære, at der (stadig) er en del – især ældre mennesker – der ikke “bare lige” sætter sig til tasterne og googler ‘inkontinens’ – ’tisser i bukserne’ – ‘smerter i underlivet’ – ‘hård afføring’ – ‘diarre’ – ‘forstoppelse’ – og mange andre søgeord. De læser sig rent faktisk til viden gennem “gammeldags” tryksager.

Der skal tages hensyn og vi har muligheder for alle – både online-medlemmer og medlemmer, der kun ønsker K-Nyt og andre tryksager tilsendt. Læs mere om medlemstyper her.