Er det en hemmelighed, at kroppen indeholder en blære og en tarm?

talebobler

Inkontinenstabuer skal tales og informeres ihjel – uvidenhed er den største blokering for hurtig behandling!

Det er plagsomt ikke at kunne styre sin vandladning og sin afføring – både for børn og voksne.

Hvis vi er sultne eller tørstige, kan vi godt vente både halve og hele timer med at få disse behov opfyldt – men skal vi på toilettet, så er det straks noget andet. Kontinente kan godt holde sig, til der er toiletmuligheder – men det kan inkontinente altså bare ikke – så derfor er Kontinensforeningens råd til dig som patient eller dig som pårørende: Få nu hul på problemet – inkontinens fylder alt for meget HVER DAG og for nogle også HVER NAT!

Tag selv de første skridt til at få viden om behandling. Ingen læger (jeg kender) modtager åbenbaringer – det er dig, der skal opsøge din læge og fortælle, at du har inkontinensproblemer. Har du det ikke så godt med ordet ‘inkontinens’, kan du fortælle lægen, at du har problemer med at holde på vandet – eller afføringen. Samtalen med lægen, udredningen, undersøgelserne og vejen til diagnosen er den samme.

Det er fint nok at søge informationer via nettet – men det er svært at sortere. Rådet er derfor – søg målrettet på foreningens hjemmeside – meld dig ind – og få hele ‘værktøjskassen’ sendt hjem.

Kontinensforeningens kompetencer ligger netop i at informere om undersøgelser, diagnoser, behandlinger, forskning – og meget mere – alt det, der drejer sig om urin- og afføringsinkontinens hos børn og voksne – og alt det, der kan gøre netop din og dit barns situation lettere.