Contura International A/S

ConturaLogo

Contura International er en medicoteknisk virksomhed. Vi har udviklet et fyldstof – Bulkamid® (polyacrylamid) – med tilhørende injektionssystem til brug ved behandling af stressinkontinens. Både fyldstoffet og injektionssystemet er udviklet og patenteret i Danmark.

Stressinkontinens – anstrengelsesinkontinens – er den lækage af urin, der opstår ved fysisk aktivitet såsom motion, nysen, hoste, sexuel aktivitet, stillingsændring fra siddende til stående osv.

Bulkamid® injiceres som små depoter lige under slimhinden i urinrøret 3 – 4 steder ”rundt om uret” (Fig. 1) for at understøtte den tilbageværende lukkefunktion, der skal tillukke urinrøret imellem toiletbesøg. Bulkamid® injiceres via en tynd kanyle, og fyldstoffet bliver en integreret del af vævet uden at vandre andre steder hen i kroppen. Bulkamid® forhindrer ikke, at man kan få lavet anden kirurgi senere i livet, hvis det skulle blive nødvendigt.

Fig 1.

bulking-1

Inkontinens: urinen passerer uhindret fra blæren gennem urinrøret.

bulking-2

3-4 depoter af fyldstoffet Bulkamid injiceres under urinrørets slimhinde.

bulking-3

Den opståede lukkeeffekt forhindrer urinen i at passere imellem toiletbesøg, som herefter foregår normalt.

Behandlingen er det, man kalder ”minimal invasiv”, og det vil sige, at det foregår i lokalbedøvelse, og man udskrives samme dag efter, at man har haft det første toiletbesøg.

Denne form for behandling kaldes en ”bulkning” eller ”injektionsbehandling” og er i flere internationale videnskabelige studier, senest i USA, dokumenteret som en effektiv og sikker behandling til de patienter, der i forundersøgelserne er fundet egnede og som gerne vil undgå mere indgribende kirurgi.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen på www.bulkamid.com, hvor du finder mere oplysningsmateriale samt instruktionsfilm.

Kontakt:

Contura International A/S
Sydmarken 23
2860 Søborg
Tlf. 81 10 09 00

info@contura.com
www.bulkamid.com

Kontinensforeningen-logo

Sekretariatet
Tlf: 53 80 07 08
Mail: info@kontinens.org

Vores telefontid er mandag til onsdag kl. 9.00 - 12.00. Ellers er du altid velkommen til at sende en mail.